Liigan siirtomarkkinoilla tapahtuu – Santala, Puustinen, Mika Myllylän poika…

Liigan siirtomarkkinoilla tapahtuu koko ajan ja yksi eittämättä suurimmista kaloista on HIFK:hon siirtynyt Tommi Santala.
Liigan siirtomarkkinoilla tapahtuu koko ajan ja yksi eittämättä suurimmista kaloista on HIFK:hon siirtynyt Tommi Santala. Kuva: Getty Images

Liigan siirtomarkkinoilla tapahtuu jatkuvasti ja useat joukkueet ovat aloittaneet jo melkoisen kilpavarustelun Liiga-kautta 2018-19 varten.

Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut jälleen todella paljon liikehdintää ja tässä ovat keskiviikon kovimmat kiinnitykset seuroittain.

Helsingin IFK

HIFK julkaisi jo runkonsa Liiga-kaudelle 2018-19 ja helsinkiläisseuraan ui melkoisen isoja kaloja. Kaikkein kovin nimi lienee paluun takaisin Liigaan tekevä Tommi Santala, joka on viime vuodet tehnyt todella kovaa jälkeä Sveitsin pääsarjassa, sekä Antti Suomela, jonka siirrosta on uutisoitu jo aiemmin.

Muista uusia nimiä ovat Iikka Kangasniemi ja Juho Keränen sekä puolustajat Aleksi Laakso ja Johan Motin. HIFK:hon on tehnyt sopimuksen myös Wiljami Myllylä, joka on hiihtäjälegenda Mika Myllylän poika. Viime kaudella 17-vuotias Myllylä iski kovat tehot A-junioreiden Mestiksessä (36 ottelua, 42+26=68) ja lisäksi hän pelasi yhteensä kymmenen ottelua Hermeksen edustusjoukkueessa.

Oulun Kärpät

Myös Suomen mestari Kärpät on aloittanut oman kilpavarustelunsa. Seuraan saapuu Turun Palloseurassa Matti Keinonen -palkinnon (paras tehotilasto) voittanut laituri Jasper Lindsten. Slovakian pääsarjasta saapuu puolestaan 57 tehopistettä runkosarjaan takonut Michal Kristof.

Ennakkoon kaikkein kovimmat kiinnitykset ovat KHL-seura Ak Bars Kazanissa Gagarin Cupia juhlinut Atte Ohtamaa, joka tunnetaan myös Leijonien vakiokasvona. Sveitsin pääsarjasta puolestaan saapuu kärppäikoni Mika Pyörälä, jonka siirto oli enemmän tai vähemmän jo pitkään tiedossa.

Kärppien tuoreista hankinnoista, Lindsteniä lukuun ottamatta, jokainen nähtiin Pyeongchangin olympialaisissa.

Lahden Pelicans

Lahdessa katseet suunnattiin pelaajamarkkinoiden osalta Tshekin suuntaan. Pelicans nimittäin tiedotti tänään, että se on tehnyt pelaajasopimukset hyökkääjä Hynek Zohornan ja maalivahti Jakub Skarekin kanssa.

Kaksikosta Zohorna juhli kotimaansa pääsarjassa jo toista perättäistä mestaruutta, ollen koko pudotuspelien tehokkain pistemies tehoin 8+7=15. 27-vuotias peluri oli myöskin Tshekin maajoukkueen mukana päättyneenä viikonloppuna pelatussa Ruotsin EHT-turnaus. 191-senttinen Skarek on puolestaan todellinen huippulupaus, ja tuttu Tshekin ikäkausimaajoukkueista, ja hän on kuumimpia maalivahtinimiä tulevan kesän NHL Draftissa.

JYP Jyväskylä

Puolivälierissä Helsingin IFK:lle pudonnut JYP on hankkinut nimenomaisesta helsinkiläisseurasta hyökkääjä Henri Tammisen. Tamminen pelasi päättyneellä kaudella HIFK:ssa 23 ottelua ja 25-vuotias peluri iski niissä yhden maalin.

Lähtijäpuolelta tulee puolestaan melkoinen lovi, kun HIFK:hon siirtyneen Suomelan kanssa tuhoa Jyväskylässä aiheuttanut Juuso Puustinen siirtyy KHL-seura Neftekhimik Nizhnekamskiin. Puustinen iski JYPille runkosarjassa 30 maalia ja 51 tehopistettä.

Lisää Euroopan huippusarjoissa tapahtuneita siirtoja löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Alexander Ovechkin teki ”crosbyt” – kiekko ilmasta maaliin