Liigan välieräparit selvillä – kuka juhlii mestaruutta?!

Liigan välieräparit ovat selvillä ja ne ovat: Kärpät vs. HIFK ja TPS vs. Tappara.
Liigan välieräparit ovat selvillä ja ne ovat: Kärpät vs. HIFK ja TPS vs. Tappara.

Liigan puolivälierät päättyivät eilen, kun Turun Palloseura, Helsingin IFK ja Tampereen Tappara selvittivät tiensä Oulun Kärppien seuraksi välieriin (lue uutinen täältä).

Seuraavassa teemme katsauksen välieräpareihin, jotka ovat siis Kärpät-HIFK ja TPS-Tappara. Otteluohjelman välieriin ja mitalipeleihin löydät TÄÄLTÄ.

Kärpät vs. HIFK

Oulun Kärpät vei Helsingin IFK:ta vastaan nimiinsä kauden kuudesta runkosarjakohtaamisesta neljä ensimmäistä. Näistä otteluista kaksi venyi kuitenkin joko jatkoajalle tai voittolaukauskilpailuun ja peleistä ainoastaan yksi meni selkein 5-0-lukemin oululaisille.

Kaksi viimeisintä kohtaamista, ja ne tuoreimmat muistojäljet, puoltavat tässä sarjassa HIFK:ta. Runkosarjan viidenneksi viimeisellä kierroksella HIFK kaatoi Kärpät kotonaan jatkoajalla ja haki heti seuraavana päivänä Oulusta 4-1-voiton.

Puolivälierissä helsinkiläiset joutuivat kuitenkin tehdä hurjan päivätyön selättääkseen Mestarien liigan tällä kaudella voittaneen JYPin. Ottelusarjan viidennessä ottelussa HIFK oli pahemman kerran sillassa, kun se oli reippaan kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen tappiolla lukemin 0-5. Joukkueen huikea kiri kuitenkin huipentui vieraskaukalossa, kun se voitti ottelun lopulta jatkoerässä lukemin 7-6.

Edellä mainittu kirivoitto siivitti HIFK:n lopulta välieriin ja henki joukkueessa sekä usko omaan tekemiseen ovat väistämättä todella korkealla tasolla.

Kärpät puolestaan pääsi omassa sarjassaan Ässiä vastaan paljon helpommalla, sillä sarja katkesi viidennessä ottelussa ja Kärppien maaliero viidestä kohtaamisesta oli 17-7.

Samalla selvähkö jatkopaikka Ässiä vastaan asettaa kuitenkin omat haasteensa. HIFK:n suunnalla vaatimustaso puolivälierissä oli nimittäin pykälän verran korkeammalla, kiitos vastustajana toimineen JYPin. Toisaalta taas keväällä äärimmäisen tärkeässä roolissa ovat myös energiatasot ja eittämättä Kärpillä on tällä hetkellä enemmän virtaa varastossa.

TPS vs. Tappara

Joukkueiden keskinäisissä runkosarjakohtaamisissa TPS oli ottelusta toiseen Tapparaa pykälän verran edellä. Turkulaiset veivätkin nimiinsä kaikki neljä kohtaamista – kotona kaksi ja vieraissa kaksi – maalieron ollessa TPS:n eduksi murhaava 16-6.

Runkosarja on kuitenkin runkosarja, ja vaikka sillä saattaakin olla näin yksipuolisesti sujuneiden otteluiden myötä hienokseltaan vaikutusta ottelusarjan ennakkoasetelmiin, Tappara voi jo pelkästään avauskohtaamisen voittamalla painaa runkosarjakohtaamiset sataprosenttisesti unholaan.

Puolivälierien osalta TPS vaikutti marssivan helpohkosti SaiPaa vastaan jatkoon – jopa suoraan neljässä ottelussa. Toisin kuitenkin kävi, sillä TPS:n sarjajohto muuttui 3-0-tilanteesta 3-2:een ja viimeinen voitto irtosi vasta jatkoerän kautta. Kenties energiaa yritettiin säästellä kolmen voitokkaan ottelun jälkeen liiaksi, kenties kyse oli SaiPan uskomattomasta sisukkuudesta; niin tai näin, helpolla turkulaisjoukkue ei sarjassa todellakaan päässyt.

Tappara puolestaan oli todella tiukoilla KalPan kanssa läpi koko puolivälieräsarjan, kun viime kevään finalistit ottivat toisistaan mittaa. Kuudesta ottelusta neljä päättyikin niukasti maalin erolla ja Tappara joutui useampaan otteeseen kirimään takaa rinnalta ja ohitse.

Kaiken kaikkiaan – edellä mainittuja runkosarjaotteluita lukuun ottamatta – ennakkoasetelmat TPS:n ja Tapparan väliseen välieräsarjaan ovat äärimmäisen tasaiset. Toki Coolbet pitää Tapparaa selkeänä ennakkosuosikkina, sillä sen kerroin finaalipaikalle on 1,65, kun se TPS:llä on kotiedusta huolimatta 2,15.

Tappara suosikki mestariksi

Coolbet on omassa kerroinasetelmassaan nostanut hieman yllättäen Liigan mestarisuosikiksi Tapparan, joka mitteli tiukan puolivälieräsarjan KalPaa vastaan ja sijoittui runkosarjassa ”vasta” kolmanneksi.

Toisaalta taas Tapparan suuntaan vaakakuppia kallistaa joukkueen lähihistoria: tamperelaisjoukkue on esiintynyt viitenä viime keväänä Liigan finaaleissa ja Tappara on vienyt nimiinsä kaksi viimeisintä Liiga-mestaruutta.

Tapparan kovimmiksi haastajiksi katsotaan runkosarjan voittanut ja viidessä ottelussa Porin Ässät kesälomalle passittanut Kärpät sekä uskomattomalla viidennen ottelun nousullaan jatkopaikkansa alustanut ja Helsingissä homman JYPiä vastaan sinetöinyt HIFK.

Vedonlyöjän näkökulmasta katsottuna kerroin-herkille kavereille suurimman tuoton toisi TPS, joka on kerroinasetelmassa pykälän verran edellä mainittuja seuroja perässä.

Kertoimet:

Tappara (3,50)
Kärpät (3,60)
HIFK (3,60)
TPS (4,75)

Coolbetin mestarikertoimet pääset hyödyntämään TÄMÄN LINKIN kautta.

Ennen Liigan pudotuspelien jatkumista kannattaa ottaa ilo irti Coolbetin maukkaasta pääsiäistarjouksesta: jokaiselle uudelle pelaajalle on tarjolla 10 ilmaisveto – lisää siitä voit lukea TÄÄLTÄ.

HYÖDYNNÄ SUPERTARJOUS TÄÄLTÄ!