Miten meni noin omasta mielestä? Liigan viisi pahinta floppia

Kovin odotuksin Liigaan palanneen Eero Elon ja Lukon tiet erkanivat kesken kauden.

Monet odotukset jäivät täyttymättä, kun tarkastelee Liigan pelaajahankintoja jälkikäteen. Listasimme mielestämme viisi pahinta floppia tältä kaudelta.

1. Eero Elo, Lukko

Eero Elo teki paluun kasvattajaseuraansa monen vuoden tauon jälkeen kovin odotuksin. Naapuriseura Porin Ässissä aikoinaan Suomen mestaruuden ja maalipörssin voittanut kookas laituri oli pelannut neljä edellistä kautta tehokkaasti Venäjällä ja Sveitsissä. Pekka Virran alaisuudessa homma ei lähtenyt kuitenkaan missään vaiheessa rullaamaan toivotulla tavalla. Tulosyksikköön hankittu Elo onnistui 17 ottelussa tekemään vain kaksi maalia. Lopulta tie vei kesken kauden takaisin Sveitsin Lausanneen, jossa hän ehti tehdä 10 ottelussa kuusi maalia.

2. Julius Honka, JYP

NHL:stä takaisin Jyväskylän parrasvaloihin palannut Julius Honka ei pelannut kovien odotusten mukaisesti. Kauden visiitti JYPiin oli tarkoitus olla uusi ponnahduslauta NHL-jäille, mutta menneen kauden näytöillä paluu tarunhohtoiseen ei näytä todennäköiseltä. Kiekollisesta puolustajasta odotettiin takalinjojen kovaa pistenikkaria, mutta tulokset jäivät laihoiksi: 46 ottelussa tehopisteet 4+11=15.

3. Tony Sund, TPS

Kauden alla NHL-seura San Jose Sharksin kanssa sopimuksen tehnyt Tony Sund oli yksi monista TPS:n alisuorittajista. Huippukausi Vaasan Sportissa kasvatti odotuksia turkulaisten leirissä. Sundin oli tarkoitus täyttää Ilkka Heikkisen jättämät saappaat TPS:n viivapelotteena, mutta toisin kävi. Ailahtelevat otteet puolustuspäässä sekä torsoksi jäänyt pistesarake (4+11=15) oikeuttavat paikkaan floppilistalla.

Tony Sund oli yksi TPS:n alisuorittajista.

4. Ville Kolppanen, Ilves

Viisi kautta naapurimaiden pääsarjoissa eivät näyttäneet tehneen hyvää Ville Kolppaselle. Kauden 2013-2014 otteet tupsukorvien maalilla olivat enää kuin muisto vain. Ilveksen omasta kasvatista ei ollut vastusta tshekkivahti Lukas Dostalille Ilveksen maalivahtien keskinäisessä kilpailussa. 12 ottelusta torjuntaprosentiksi Kolppaselle jäi karmea 85,83 %. Välillä hän kävi hakemassa vastuuta myös Mestiksestä KOOVEEn riveistä.

5. Tomi Karhunen, Pelicans

Katastrofaalisen kauden pelannut Pelicans hankki kauden alla ykkösveskarikseen Tomi Karhusen. Tapparassa mestaruuden 2015-2016 voittanut Jokipoikien kasvatti piti olla viimeinen sinetti Pelicansin edelliskauden huippuvireen jatkumiselle. Näin ei kuitenkaan käynyt niin Pelicansille kuin Karhusellekaan. Veräjänvartijalla ei ollut helppo työ surkeasti pelanneen pelikaaniparven takana, mutta otteet eivät missään vaiheessa vastanneet odotuksia. Lopulta Karhunen siirtyi kesken kauden Sveitsin Berniin, jossa hän löysi pelillisen tasonsa.

Eero Elosta odotettiin vastuunkantajaa, ei floppia

Mikäli videohaastattelu ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: The Hockey News: Aatu Räty kesän 2021 varaustilaisuuden ykkönen