VIDEO: Nyt on loistava pätkä – harvinaista materiaalia jääkiekon alkuajoilta

TSN julkaisi Instagramissa todella vanhaa videomateriaalia Montreal Canadiensin harjoituksista.
TSN julkaisi Instagramissa todella vanhaa videomateriaalia Montreal Canadiensin harjoituksista.

Jääkiekon alkuajoista on julkaistu loistavaa videomateriaalia mediajätti TSN:n Instagramissa. Videolla näkyvissä Montreal Canadiensin harjoitukset.

Jääkiekon ensiaskeleet otettiin jo vuoden 1800 hujakoilla, mutta tällöin laji oli vielä hyvin erilainen sen nykyisestä versiosta. Lähemmäs varsinaista jääkiekkoa päästiin vuoden 1870 nurkilla, kun montrealilaisen McGill-yliopiston opiskelijat kehittivät lajiin uudet säännöt.

Jääkiekon ykkösliiga NHL aloitti toimintansa sen sijaan vasta vuonna 1917, kun kausi 1917-18 oli maailman parhaan kiekkoliigan ensimmäinen laatuaan. NHL täytti siis hetki sitten komeat 100 vuotta, mitä juhlittiin ympäri Pohjois-Amerikkaa komealla tavalla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Nyt mediajätti TSN on julkaissut omalla Instagram-tilillään videomateriaalia todellisesta vanhan liiton jääkiekosta. Videolla nähdään Montreal Canadiensin harjoitukset, joskin se, milloin video on kuvattu, jää mysteeriksi. Joka tapauksessa kyseessä on todella vanha videoklippi.

Videolla on nähtävissä, kuinka erilaisesta laji oli tuolloin kyse. Maalivahtien torjuntatyylit ovat nykyiseen verrattuna kuin yö ja päivä, minkä lisäksi klipissä nähdään muutama oikein komea lonkkataklaus.

Jos et saa videota näkyviin, voit katsoa sen myös tästä.

https://www.instagram.com/p/BeWv9iIhewv/?taken-by=tsn_official

Suosittelemme myös:

VIDEO: Albertan paikallisväännössä draamaa – Connor McDavidille käytöskymppi