Nuorten MM-kisoissa loistanut Lukas Dostal siirtyy Ilvekseen

Lukas Dostal siirtyy lainalle Ilvekseen.
Lukas Dostal siirtyy lainalle Ilvekseen.

Nuorten MM-kisoissa erinomaisesti esiintynyt tshekkiläinen Lukas Dostal siirtyy Liigaan Tampereen Ilveksen riveihin.

Tampereen Ilves on vahvistanut rivejään tshekkiläisvahti Lukas Dostalilla. Seura tiedotti, että osapuolten välinen sopimus on loppukauden mittainen.

Dostal pelasi nuorten MM-kisoissa erinomaisesti, sillä neljässä pelissä hänen tilastonsa olivat todella komeat, 95,7/1.25. Tshekkiläisvahdilla on ikää ainoastaan 18 vuotta.

Dostal on pelannut tähänastisen kauden pääasiassa Tshekin ykkösdivarissa SK Horacka Slavia Trebicin riveissä. 24 ottelusta nuorukaisen tilastot ovat 91,5/2.50. Lisäksi Dostal on saanut vyölleen kaksi ottelua Tshekin suurseura Kometa Brnossa.

Lue myös: VIDEO: NHL:ssä pelottava tilanne – naama edellä jään pintaan ja paareilla ulos

Dostal siirtyy Ilvekseen lainasopimuksen turvin. Hänellä on myös NHL-varaus, kun Anaheim Ducks kuulutti hänet lavalle viime kesän draftin kolmannella kierroksella.

– Lukáš Dostál on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista maailmassa, ja hänellä on edessään loistava tulevaisuus. Vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hänen otteensa olivat erinomaisia. Lukas tuo maalivahtiosastollemme lisää kilpailua, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän näki Ilveksen parhaana mahdollisena paikkana kehittyä loppukauden aikana, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi seuran tiedotteessa.

Laitataklauksen Instagramista löydät parhaat kiekkovideot ja kuvat!