Lukko hankki lupaavan suomalaissentterin Pohjois-Amerikasta

Rauman Lukko vahvisti keskikaistaansa Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta saapuvalla Julius Mattilalla. 22-vuotias Mattila on alun perin Ilveksen kasvatti.

Rauman Lukko vahvisti rivejään solmimalla Julius Mattilan kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Mattila saapuu Lukkoon Pohjois-Amerikan NCAA-yliopistosarjasta, jossa hän pelasi neljä viimeisintä kautta. Viimeisellä kaudellaan sentteri tykitti kovatasoisessa juniorisarjassa Boston Collegen riveissä 34 peliin tehopisteet 10+32=42.

22-vuotias Mattila pelasi Bostonissa kaikki neljä vuottaan yhdessä kaksoisveljensä Jesper Mattilan kanssa. Puolustajana pelaava Jesper solmi aikaisemmin keväällä sopimuksen ensi kaudesta KalPan kanssa.

Mattilat ovat alkujaan Tampereen Ilveksen kasvatteja. Molemmat ovat tuttuja nimiä myös nuorten maajoukkueista. Vöiltä löytyvät niin alle 18-vuotiaiden kuin alle 20-vuotiaiden MM-kisakokemusta.

”Seura saa musta hyvin luistelevan ja peliä ymmärtävän kahden suunnan sentterin, joka tekee aina parhaansa auttaakseen joukkuetta voittamaan. Tykkään tehdä peliä ja koen, että pelin ymmärtäminen ja oikeiden valintojen tekeminen kuuluvat vahvuuksiini”, Mattila kuvaili itseään Lukon tiedotteessa.

”Julius Mattila tulee meille erittäin maineikkaasta Bostonin yliopistosta. Siellä oli kärkisentteri ja paransi joka vuosi pelaamistaan. Nyt viimeiseen kauteen heitti kivenkovassa yliopistoliigassa yli 40 pistettä. Se on todella kova saavutus. En voi muuta sanoa kuin, että olen todella tyytyväinen tällaisen pelaajan saapumisesta meille ensi kaudeksi”, Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt puolestaan hehkutti.

Uusi Lukko-sentteri Julius Mattila viimeistelee kaksi maalia NCAA-ottelussa

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Auston Matthewsin kohtalaisen mojova NHL-debyytti – neljän maalin ilta!