Rauman Lukko hankki Johan Motinin puolustukseensa

Lätkä-kisa Liigan avauskierrokselle.
Lätkä-kisa Liigan avauskierrokselle.

Lukko on tehnyt yksivuotisen sopimuksen puolustaja Johan Motinin kanssa. 27-vuotias Motin on pelannut edelliset kauden SHL:n Örebron riveissä.

Johan Motin on pelannut urallaan SHL:ssä kahdeksalla kaudella yhteensä 331 ottelua ja koonnut niissä pisteet 7+39=46. Keväällä 2009 hän voitti Färjestadissa Ruotsin mestaruuden.

– Saamme joukkueeseen ammattimiehen, sen tyyppisen jätkän jollaisia tarvitaan aina. Kyseessä on kova taistelija, jolta löytyy kokoa ja kokemusta. Emme hakeneet offensiivista pelaajaa, mutta uskon hänestä löytyvän potentiaalia tehdä numerollisestikin parempaa tulosta kuin mitä Ruotsissa on tähän mennessä tullut, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kommentoi tuoretta hankintaa.

Ruotsin nuorten maajoukkueiden vakiokalustoon kuulunut Motin puki aikuisten tasolla Tre Kronorin maajoukkuepaidan ensimmäisen kerran ylleen kaudella 2014-2015. Nuorten maajoukkueista hänellä on palkintokaapissaan alle 18-vuotiaiden MM-pronssi vuodelta 2007 ja alle 20-vuotiaiden MM-hopea vuodelta 2008.

– Hän on ollut nuorena huipputalentti, joka on käynyt urallaan jo NHL:n porteilla, pelannut menestyksekkäästi nuorten MM-kisoja voittaen kahdesti mitalin ja ollut mukana voittamassa Ruotsin mestaruutta. Hän tietää mitä voittaminen on ja mitä se vaatii, Virta toteaa.

Vuosina 2009-2012 Pohjois-Amerikassa kiekkoillut puolustaja pelasi myös AHL:ssa yhteensä 99 ottelua sekä ECHL:ssa 14 ottelua. Hän debytoi myös NHL:ssä Edmontonin paidassa kaudella 2009-10.