Satavuotiseen taipaleeseen uusi ennätys – Maple Leafs teki seurahistoriaa

Toronto Maple Leafs teki viime öisen voittonsa myötä komeaa seurahistoriaa.
Toronto Maple Leafs teki viime öisen voittonsa myötä komeaa seurahistoriaa.

Toronto Maple Leafs aloitti urakkansa NHL:ssä kaudella 1917-18, joten seuralla on takana jo yli 100 vuotta vankkoja perinteitä.

Toronto Maple Leafsin juuret ulottuvat aina NHL:n syntyyn saakka. Seura on nimittäin pelannut liigassa sen perustamisesta lähtien (1917-18), joten vaahteranlehtipaitojen taival on kestänyt jo yli 100 vuotta.

Tästäkin huolimatta Maple Leafs on kontannut viimeiset vuodet, mutta nyt ilmoilla on merkkejä paremmasta. Historiansa aikana Torontossa on juhlittu Stanley Cupin mestaruutta 13 kertaa, joista viimeisin on jopa 51 vuoden takaa.

Maple Leafs on kuitenkin hilaamassa itseään takaisin kärkikahinoihin. Viime yönä se nappasi Dallas Starsista jatkoaikavoiton, jonka myötä se vankisti Atlantin divisioonan kolmatta sijaansa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Samalla kyseinen voitto oli seuran 11. perättäinen voitto kotikaukalossa, minkä myötä se teki seurahistoriaa. Nimittäin koskaan aiemmin Maple Leafs ei ole onnistunut voittamaan kotonaan yhtä monta ottelua peräjälkeen. Ei edes siitä huolimatta, että joukkue on ollut olemassa jo yli 100 vuoden ajan.

Maple Leafsin juhlittu sankari 6-5-voittoon päättyneessä ottelussa oli hyökkääjä James van Riemsdyk, joka iski kamppailussa hattutempun.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Pavel Buchnevich palkitsi faninsa mailalla – poika liikuttui kyyneliin