Mark Scheifele tykitti: ”Marc-Andre Fleury on liigan paras maalivahti”

Winnipegin Mark Scheifele tykitti, että Marc-Andre Fleury on liigan paras maalivahti.
Winnipegin Mark Scheifele tykitti, että Marc-Andre Fleury on liigan paras maalivahti. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets kaatui kevään pudotuspeleissä vastustajan loistavaan maalivahtipeliin. Mark Scheifelen mielestä Marc-Andre Fleury on liigan paras maalivahti.

Moni oletti Marc-Andre Fleuryn huippuvuosien olevan ohi, kun hän tippui Pittsburgh Penguinsin kakkosvahdiksi Matt Murrayn taakse. Tässä vaiheessa miehen pelastava enkeli oli kuitenkin Vegas Golden Knights ja viime kesän laajennusvaraus. Hänet nimittäin poimittiin Vegasin riveihin.

Seuran riveissä mies pelasi erinomaisen runkosarjan, sillä hänen tilastonsa 46 ottelusta olivat 92,7/2.24. 33-vuotias veräjänvartija oli elementissään myös Läntisen konferenssin finaaleissa Winnipeg Jetsiä vastaan. Jets onnistui nimittäin tekemään hänen taakseen viidessä ottelussa vain kymmenen maalia.

MUISTA MYÖS:
Kolumni: Vegas Golden Knights, erilainen tarina alusta loppuun saakka!

Muutoinkin Fleury on ollut pudotuspeleissä loistavassa vireessä, sillä hänen tilastonsa 15 ottelussa ovat 94,7/1.68.

Nyt Fleury sai ansaittua kunniaa myös vastustajan puolelta. Tämä tapahtui eilen, kun Winnipeg Jets oli hävinnyt ratkaisevan ottelun lukemin 2-1, minkä johdosta Vegas eteni Stanley Cupin finaaleihin. Kyseinen kunnia tuli Jetsin Mark Scheifelelta.

– Hän on tällä hetkellä liigan paras maalivahti. Hän seisoi ottelusarjassa päällään ja teki tukun uskomattomia ja tärkeitä torjuntoja, Scheifele ylisti kamppailun jälkeisessä haastattelussa.

Scheifele sai kokea Fleuryn mahtivireen erityisesti ottelusarjan kolmannessa kamppailussa, kun hän pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti loistavista paikoista. Kokenut kanadalaisvahti seisoi näissäkin tilanteissa kuitenkin päällään. Voit katsoa kyseisestä tilanteesta videon alta. Jos et saa sitä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
Patrik Laine otti vastuun tappiosta – ”En voinut auttaa joukkuettani voittamaan”