VIDEO: Marc-Andre Fleury pelasti Vegasin – peliä jäljellä vain 16 sekuntia

Marc-Andre Fleury pelasti Vegasin takaiskulta kaikista kriittisimmällä hetkellä.
Marc-Andre Fleury pelasti Vegasin takaiskulta kaikista kriittisimmällä hetkellä.

Vegas Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury pelasti joukkueensa viime yön tiukassa kamppailussa LA Kingsiä vastaan.

Maalivahti Marc-Andre Fleury on toiminut uransa aikana eritoten kertaalleen todellisena joukkuuensa pelastajana. Tämä tapahtui keväällä 2009, kun Pittsburgh Penguins voitti mestaruuden. Penguins oli jo matkalla mestariksi, kun Detroit Red Wingsin Nicklas Lidström pääsi huippupaikkaan, jolla punasiivet olisi tasoittanut ottelun.

Fleury kuitenkin pysäytti ruotsalaislegendan loistavan maalintekopaikan ja lopulta Penguins pääsi juhlimaan ensimmäistä Stanley Cup -mestaruuttaan sitten kauden 1991-92.

MUISTA MYÖS:
Ruotsi – Suomi -KISA! Lähimmäksi veikanneelle 50€ pelirahaa

Nyt Fleury on tehnyt saman, mutta toki hiukan pienemmässä mittakaavassa. Tämä nähtiin viime yönä, kun Vegas Golden Knights voitti LA Kingsin historiallisesti suoraan neljässä ottelussa. Ottelu kamppailtiin Los Angelesissa ja Golden Knights vei sen nimiinsä todella niukasti, 1-0.

Kings pääsi kuitenkin vain noin 16 sekuntia ennen päätössummerin soimista todelliseen huippupaikkaan, kun Dustin Brown pääsi yrittämään maalintekoa lähes parhaalta mahdolliselta sektorilta. Hän laukoikin kiekon maalia kohden, mutta Fleury sai juuri ja juuri räpylänsä väliin.

Näin ollen Vegas juhli ensimmäistä pudotuspelisarjan voittoaan heti ensimmäisessä pudotuspelisarjassa. Temppu on äärimmäisen kova, sillä Golden Knights pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä.

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
Pekka Rinne sai upeaa kunniaa – ehdolla jo 4. kertaa NHL:n parhaaksi maalivahdiksi!