Urheilumuseo: Marko Anttila tekee olympiahistoriaa – kaikkien aikojen pisin suomalainen!

Marko Anttilalla on mittaa hulppeat 203 senttimetriä.
Marko Anttilalla on mittaa hulppeat 203 senttimetriä.

Leijonien olympiajoukkue Pyeongchangiin julkaistiin aiemmin tällä viikolla ja yhtenä pelaajana joukkueeseen nimettiin yli kaksimetrinen Marko Anttila.

Kun kuluva kausi alkoi, Marko Anttila ei ollut välttämättä aivan se ensimmäinen nimi fanien ja asiantuntijoiden parissa, mitä tuli olympiavalintoihin.

Helsingin Jokereissa KHL:ää pelaava laituri on kuitenkin tehnyt kovasti hommia koko kauden ajan ja se palkittiin: ensiksi tuli kutsu EHT:lle ja sitä kautta puolestaan nimeäminen olympiakoneeseen.

32-vuotias Anttila tunnetaan paitsi pelitaidoistaan, myös erittäin pitkästä varrestaan, sillä hänellä on mittaa huimat 203 senttiä.

”Lempäälän jätti” ja ”Kolmen metrin Koskinen”

Itse asiassa Suomen Urheilumuseo vahvistikin Twitter-tilillään, että ”Lempäälän jätti” on Suomen olympiahistorian pisin urheilija, mitä siis tulee talviolympialaisiin. Twiitin voit lukea TÄMÄN LINKIN kautta.

Anttila ei ole ainoa jääkiekkoilija, joka tekee Pyeongchangissa suomalaista olympiahistoriaa, sillä Naisleijoniin nimetystä Riikka Välilästä tulee 44-vuotiaana Suomen historian vanhin naisurheilija talviolympialaisissa.

Lisää Välilästä, sekä Naisleijonien olympiajoukkueen, voit lukea TÄÄLTÄ.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Jokereissa pääasiassa nelosketjussa viilettävä Anttila on pelannut kuluvalla kaudella 48 KHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 8+8=16. EHT:llä hänet on nähty puolestaan viidessä ottelussa pistein 0+3.

Marko Anttila on nähty pelaajauransa aikana kertaalleen arvokisoissa, kun hän oli Leijonien matkassa vuoden 2013 MM-kisoissa.

Anttilan ohella niin ikään Leijonien olympiajoukkueeseen nimetty maalivahti Mikko Koskinen, jolla pituutta on tasan 200 senttiä, lienee nopealla katsauksella Suomen talviolympiahistorian toiseksi pisin urheilija.

Suosittelemme lukemaan:
Eetu Sopanen, 21, joutuu lopettamaan uransa – ”Mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa”