Markus Kojo selvisi laitataklauksestaan ilman pelikieltoa – huilaa silti seuraavan ottelun

Markus Kojo ei saanut laitataklauksestaan pelikieltoa.
Markus Kojo ei saanut laitataklauksestaan pelikieltoa.

SaiPa-puolustaja Markus Kojo pääsi pälkähästä lauantain laitataklauksensa johdosta, sillä Liigan kurinpito ei antanut miehelle pelikieltoa.

Puolustaja Markus Kojo taklasi viime lauantaina Juha-Pekka Haatajaa laittomin keinoin, kun SaiPa kohtasi KooKoon. Kojo sai taklauksestaan ottelussa 2+10 rangaistuksen ja tilanne eteni lopulta myös kurinpidon pöydälle.

Kurinpito on kuitenkin nyt päättänyt, että Kojo ei saa taklauksestaan lisäsanktioita. Kurinpidon päätöksessä kerrotaan, että Haataja käänsi selkänsä Kojolle juuri ennen taklausta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Kurinpitodelegaatio on katsonut tilannetta koskevat ottelutallenteet. Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Kojo saa häirittyä Haatajalle syötettyä kiekkoa samalla kun Kojo on luistelemassa kohti laidan lähellä olevaa Haatajaa. Kojon lähestyessä Haatajaa tämä kääntyy ja kääntää selän Kojolle, joka on juuri aloittamassa taklaamaan Haatajaa. Kojon taklaus osuu Haatajaa selkäpuolelle ja taklauksen seurauksena Haataja lentää päin laitaa, kurinpidon päätöksessä todetaan.

Kojo joutuu kuitenkin huilaamaan ensi perjantaina pelattavassa SaiPa-Kärpät ottelussa, sillä puolustajan kymppitili tuli täyteen, mikä tarkoittaa automaattista yhden ottelun huilia.

Voit katsoa videon tilanteesta TÄÄLTÄ.

Lue myös: VIDEO: Mikko Koskinen kompuroi rankkarikisassa – pyllähti kesken harhautuksen