Klassikkovideo: Marty McSorley lyö Donald Brashearia mailalla päähän – vuoden pelikielto ja ehdollista vankeutta

Kaukalopoliisi Marty McSorleyn NHL-ura päättyi rumaan temppuun, jonka seurauksena hän sai vuoden pelikiellon ja ehdollista vankeutta.


Miksi betsata Coolbetilla?


Marty McSorley on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista NHL-kaukaloiden tappelijoista. Kovaluinen puolustaja pelasi NHL:ssä kaikkiaan 961 runkosarjaottelua, teki niissä 359 pistettä ja istui huimat 3381 jäähyminuuttia.

McSorleyn pelit NHL:ssä saivat todella ruman päätöksen hänen pelatessaan uransa ehtoopuolella Boston Bruinsin riveissä. Boston kohtasi runkosarjaottelussa Donald Brashearin edustaman Vancouver Canucksin.

McSorley ja Brashear tappelivat ottelussa. Brashear voitti tappelun ja otti provosoiden niin sanotusti myllyvoitosta ilon irti. Tämä suututti McSorleyn, joka haastoi Brashearia revanssiin, johon tämä ei kuitenkaan suostunut.

Ottelua oli jäljellä enää neljä sekuntia, kun sekä McSorley että Brashear olivat jäällä. Edelleen kuumana käynyt McSorleyn löi mailallaan Brashearia päähän. Brashearilta putosi kypärä päästä, hän tippui jään pintaa tiedottoman näköisenä ja sai lopulta kolmannen asteen aivotärähdyksen.

NHL tuomitsi McSorleylle loppukauden pelikiellon, joka muutettiin myöhemmin vuoden mittaiseksi. Lisäksi McSorley todettiin oikeudessa syylliseksi aseelliseen pahoinpitelyyn, josta hänelle langetettiin puolentoista vuoden ehdollinen tuomio.

Marty McSorleyn NHL-uran päättänyt sekoaminen

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Video: New York Islanders eteni neljän joukkoon – Tuukka Raskin iltapuhde jätti toivomisen varaa