Sitä saa mitä tilaa! Fania lyönyt Matt Nickerson sai potkut

Iso-Britannian liigassa pelannut Matt Nickerson sai hölmöilynsä myötä kenkää.
Iso-Britannian liigassa pelannut Matt Nickerson sai hölmöilynsä myötä kenkää.

Yhdysvaltalainen Matt Nickerson on suomalaisille varsin tuttu hahmo, sillä hän edusti Liigassa sekä Ässiä että Ilvestä, ottaen 114 pelissä yhteensä uskomattomat 537 jäähyminuuttia.

Matt Nickerson, jolla on nykyisin ikää 33 vuotta, pelasi Suomessa yhteensä neljä kautta, kiekkoillen viimeksi Mestiksessä ja silloin Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneessa KooKoossa.

Kaudeksi 2013-14 Nickersonin tie vei puolestaan Iso-Britannian jääkiekkoliigaan ja siellä hän pelaa jo viidettä kauttaan.

Tai itse asiassa pelasi viidettä kauttaan – hän nimittäin sai kenkää Milton Keynes Lightningista rikottuaan ensiksi tuomarin koskemattomuutta ja lyötyään sen jälkeen fania kyynärpäällä päähän.

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Iso-Britannian jääkiekkoliiga EIHL asetti Nickersonin raukkamaisesta sikailustaan 20 ottelun mittaiseen pelikieltoon ja lopulta se johti siihen, että Lightning irtisanoi hänen sopimuksensa. Seuran tiedotteessa perusteltiin ratkaisua seuraavasti:

”Jääkiekko on perhelaji ja on täysin hyväksymätöntä, että fani joutuu tuntea turvallisuutensa uhatuksi minkäänlaisessa tilanteessa.

Seurana emme voi suvaita sitä, mitä tapahtui ja Matt on asetettu vastuuseen sekä liigan kurinpitoryhmän että meidän toimesta.

Milton Keynes Lightning suhtautuu pelaajiensa, vastustajien ja ennen kaikkea katsojien turvallisuuteen erittäin vakavasti. Liigan on varmistettava, että kaikki sen seurat noudattavat pelaajien ja katsojien turvallisuuteen kuuluvia menettelytapoja.”

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kenkää saanut Nickerson pelasi kuluvalla kaudella Lightningin paidassa 36 ottelua, teki niissä tehot 2+4 ja otti 150 jäähyminuuttia.

Pahimmillaan kokenut yhdysvaltalainen on ottanut Iso-Britannian liigassa yhden kauden aikana 307 jäähyminuuttia. Tämä tapahtui hänen ensimmäisen kautensa (2013-14) aikana EIHL:ssä, kun hän oli siirtynyt KooKoosta Fife Flyersiin.

Kokonaisuudessaan Matt Nickerson on pelannut EIHL:ssä 208 ottelua ja ottanut niissä käsittämättömät 819 jäähyminuuttia, tehden samalla tehot 11+44=55.

Suosittelemme myös:
Jaromir Jagr ei sulkenut ovea NHL-paluulle – ”Mahdollisuus edelleen olemassa”