Oilers rannalla, McDavid on voittamassa pistepörssin – tekee kyseenalaista historiaa?

Edmonton Oilersin Connor McDavid on voittamassa pistepörssin joukkueensa huonosta menestyksestä huolimatta.
Edmonton Oilersin Connor McDavid on voittamassa pistepörssin joukkueensa huonosta menestyksestä huolimatta. Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin Connor McDavid on voittamassa pistepörssin – mikäli hän onnistuu siinä, tekee hän varsin kyseenalaista NHL-historiaa.

Edmonton Oilersin kapteenina toista kauttaan toimiva Connor McDavid on ollut kuluvalla kaudella henkilökohtaisella tasolla jälleen huimassa vedossa. Hän on jo rikkonut viime kaudella syntyneen piste-ennätyksensä, kun plakkarissa on 79 runkosarjaottelusta tehot 41+62=103.

Näillä tehoilla McDavid on voittamassa pistepörssin, sillä lähimpänä uhkaajana oleva Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov on jäänyt jo kuuden pisteen päähän.

Mikäli McDavid vie pistepörssin voiton toisena vuotena putkeen, tekee hän tämän kauden osalta varsin kyseenalaista historiaa: häntä ennen NHL:n pistepörssin voitto on mennyt ainoastaan viidesti pelaajalle, jonka joukkue ei selviytynyt pudotuspeleihin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Aiemmat viisi nimeä ovat Mario Lemieux (1987-88), Wayne Gretzky (1993-94), Jarome Iginla (2001-02), Martin St. Louis (2012-13) ja Jamie Benn (2014-15).

Sinällään McDavid on siis liittymässä melkoiseen kovaan kerhoon, vaikkakin kyseenalaiseen sellaiseen, sillä edellä oleva lista pitää sisällään melkoisia supertähtiä – entisiä ja yhden nykyisen.

Edmonton Oilersille kuluvasta kaudesta muodostui täysi pannukakku. Viime keväänä toiselle pudotuspelikierrokselle selviytynyt albertalaisryhmä lähti tähän kauteen valtavin odotuksin, mutta hyvin nopeasti selvisi, ettei joukkueesta ole millään muotoa taistelemaan menestyksestä.

Ensi kauden osalta tilanne ei helpotu yhtään, sillä vielä tämän kauden tulokassopimuksella pelanneen McDavidin kahdeksan vuoden ja 100 miljoonan dollarin sopimus käynnistyy kesällä. Hänen cap hit nousee siis nykyisestä 925 000 dollarista 12,5 miljoonaan dollariin.

NHL:n pistetilastot löydät esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!