Supertähti Connor McDavidilta ylisanoja Jesse Puljujärvelle – ”Vain taivas on rajana”

Supertähti Connor McDavid povaa Jesse Puljujärvelle menestyksekästä NHL-uraa.
Supertähti Connor McDavid povaa Jesse Puljujärvelle menestyksekästä NHL-uraa. Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvelle kuluva kausi on lopulta osoittautumassa todelliseksi läpimurtokaudeksi NHL-tasolle.

Jesse Puljujärven osalta kuluva kausi saattoi käynnistyä AHL:n puolella, vastoin ennakko-odotuksia, mutta NHL-kutsunsa jälkeen hän ei ole taakseen katsonut.

19-vuotias suomalaislaituri onkin pelannut tähän mennessä kuluvan kauden aikana 31 NHL-ottelua ja tehnyt niissä tehot 9+5=14. Hänellä oli meneillään peräti kahdeksan ottelun kuiva kausi ennen joukkueensa toissa ottelua, jossa hän päätti putkensa ja iski taululle NHL-uransa ottelukohtaiset ennätyspisteet 1+2.

Oilersin päävalmentajana toimiva Todd McLellan kutsuikin pitkää pisteetöntä putkea ”suureksi testiksi” ja Puljujärvi selvitti sen. Lisää McLellanin kommentteja voit lukea TÄÄLTÄ.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

McLellan puhui siitä, miten koko joukkue uskoo nyt suomalaisnuorukaiseen ja liigan suurimpiin supertähtiin lukeutuva Connor McDavid povaakin Jesse Puljujärvelle huikeaa tulevaisuutta.

– Rajat ovat niin kaukana kuin hän ne haluaa itselleen asettaa. Hän on iso, hän luistelee hyvin, hän on itsevarma ja hänellä on hyvä laukaus, McDavid luetteli joukkuekaverinsa vahvuuksia NBC Sportsille.

– Mutta loppujen lopuksi kyse on hänen koostaan. Hän on 193-senttinen ja edelleen nuori kaveri, joka sopeutuu edelleen vartaloonsa. Hänestä tulee tämä sulavaliikkeinen kaksinkamppailut voittava pelaaja, joka on vahva maalinedustalla. Vain taivas on rajana hänelle.

Puljujärven kuluvan kauden ottelukohtaiset tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme lukemaan:
Eetu Sopanen, 21, joutuu lopettamaan uransa – ”Mahdotonta jatkaa ammattilaiskiekkoilijan uraa”