Apu: Meksikolaispelaajat häädetään Suomesta – ”Tilanne on suoraan sanottuna naurettava”

KJT menettää kaksi meksikoilaispelaajansa, sillä maahanmuuttovirastolta ei herunut hyväksyttyä päätöstä työperäiseen oleskelulupaan.
KJT menettää kaksi meksikoilaispelaajansa, sillä maahanmuuttovirastolta ei herunut hyväksyttyä päätöstä työperäiseen oleskelulupaan.

Naisten SM-sarjassa pelaava KJT menettää meksikolaispelaajansa, sillä Maria Fernanda Chávez ei saanut työperäistä oleskelulupaa.

Keravalla pelaava KJT Naiset kiekkoilee tällä hetkellä naisten SM-Liigassa. Menestystä ei tällä kaudella ole kuitenkaan juuri tullut, sillä KJT majailee sarjataulukon hännillä kuuden pisteensä myötä.

KJT päätti antaa viime syksynä kahdelle meksikolaiskiekkoilijalle, Maria Fernanda Chávezille sekä Bertha Gonzalezille, mahdollisuuden pelata jääkiekkoa lajin yhdessä kärkimaissa. Lue koko uutinen täältä.

22-vuotias Chávez on pelannut tällä kaudella 17 ottelua tehden näissä yhden maalin. Myös Gonzalezin, 27, saldo on täysin sama.

Meksikolaisten tarina Suomessa tulee kuitenkin nyt päätökseensä, ja he pelasivatkin toistaiseksi viimeisen ottelunsa Suomen maaperällä viime lauantaina. Asiasta kertoi aikakauslehti Apu.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Syy tähän kaikkeen on maahanmuuttoviraston hylkäävä päätös työperäiseen oleskelulupaan, jota haettiin molemmille pelaajille. Chávez nimittäin sai päätöksensä, eikä se mennyt lävitse. Gonzalezin hakemus on yhä vetämässä, mutta Apu-lehden mukaan kaksikko on nähnyt parhaaksi matkustaa yhdessä.

– Tilanne on suoraan sanottuna naurettava, kun samaan hengenvetoon puhutaan Suomen kansainvälistymisestä, avoimesta ilmapiiristä ja nuorten tukemisesta. Nämä tytöt eivät kuormita millään tavoin suomalaista yhteiskuntaa, eivätkä he ole tulleet tänne jäädäkseen tai hyötyäkseen sosiaaliturvasta. He tulivat omalla kustannuksellaan kehittyäkseen urheilijoina, ja ovat antaneet paljon seuralle ja joukkueelle, KJT:n naisten managerina toimiva Juhani Suhonen avautui Avulle.

KJT:ssa pelaa myös kolmas ulkomaalainen, joka on maalivahti Amanda Schubert. Hänen päätöksensä hyväksyttiin, ja ero toiseen päätökseen perusteltiin sillä, että seura löysi hänelle työpaikan Tuusulan kunnan englanninkielisen päiväkotiohjaajan tuuraajana.

Suosittelemme lukemaan Apu-lehden koko artikkelin TÄSTÄ.

Lisää kotimaisesta jääkiekosta löydät esimerkiksi TÄÄLTÄ.