Mestiksen kausiennakko 2018-19 sijat 4-6

Mestiksen kausiennakko
Mestiksen kausiennakko

Laitataklauksen kokoama Mestiksen kausiennakko 2018-19 on täällä! Joukkueet käydään läpi ensimmäisestä viimeiseen yksi kerrallaan.

Sija 4. KeuPa HT (Keuruu)

Hallitseva mestari pelasi viime kaudella upeaa jääkiekkoa, ja kaiken kaikkiaan piskuisen seuran tarina on satumainen. Tällä hetkellä KeuPa HT ei ole vain vasta noussut altavastaaja, vaan se on joukkue, jolta odotetaan aina laadukasta suorittamista.

Päävalmentaja vaihtui, mutta uusi nokkamies on entuudestaan tuttu. Niko Härkönen hyppää apuvalmentajan tontilta ykkösmieheksi KeuPa-penkin taakse. Apuvalmentajaksi tulee Tomas Westerlund (Erkan poika), joka on toiminut edellisinä kausina Ufan ja Jokerien videovalmentajana.

Lauri Huhdanpää, Markus Jokinen ja Miro-Pekka Saarelainen olivat viime kaudella mestaruuden takuumiehiä, mutta Mestiksen trendin mukaan parhaimmat pelimiehet kaapataan Liigaan tai muihin Mestis-seuroihin kärkkymään paikkaa isompiin valoihin.

Lähtijöitä paikkailtiin Janne Kumpulaisella ja Samuel Salosella, mutta uutta Markus Jokista on vaikea löytää. Silti keuruulaisilla on kokoonpano, jota ei tarvitse häpeillä vertailussa. KeuPa HT luistelee koko viisikon voimin, ja kiekko liikkuu näppärästi pelaajalta toiselle. Keupalainen pelitapa on myös viihdyttävää katsella, ja peli on hyvin modernia jääkiekkoa.

Viime kauden kaltaiseen ilotulitukseen on vaikea löytää rahkeita, mutta Keuruulla taistellaan varmasti Mestiksen kärkisijoista.

Avainpelaaja: Samuel Salonen

Sija 5. Jokipojat (Joensuu)

Jokipo hävisi viime kaudella pronssiottelun, mutta joukkueen peli-ilme oli kauden aikana hyvinkin pirteä. Nopeavauhtisessa sarjassa Jokipojat olivat todella useana iltana se nopeampi porukka.

Oskari Lehtinen, Tuukka Rajamäki ja Samu Pitkänen lähtivät etsimään uusia haasteita, ja hyökkäyksestä tippui tehoja pois. Jokipojat kuitenkin paikkasi menetyksiään todella komeasti, sillä Mehtimäelle tulee täksi kaudeksi Janne Väyrynen, Lauri Huhdanpää, Tatu Kokkola ja Taavi Tiala. Kokoonpanossa on tulivoimaa ja puolustus hoitaa tonttinsa Esa Lehikoisen johdolla.

Nuoren maalivahtikaksikon muodostavat Joonas Harald ja Niilo Halonen, eikä heistä kumpikaan ole vakuuttanut miesten tasolla täysin. Kummankin potentiaali on kiistaton, mutta miten kylmäpäisesti nuorukaiset hoitavat tonttinsa kun kunnon Mestis-prässi alkaa.

Jokipojat on historian saatossa ollut aina paha ja raastava vastus muille joukkueille, eikä linja muutu tälläkään kaudella. Koti- ja vieraskentät ovat Jokipojille alustoja, joilla he voivat raapia pisteitä, kun kone käynnistyy huolella. Mutta riittääkö joensuulaisten potku tällä kaudella, kun joukkueet ovat entistä tasaväkisempiä.

Jokipojat pystyy kaatamaan jokaisen joukkueen, mutta pystyvätkö Harald ja Halonen torjumaan voittoja joukkueelleen kun pelitahti on kiivaimmillaan ja pelit ovat kovimmillaan? Nähtäväksi jää, mutta Joensuussa pelataan edelleen laatukiekkoa.

Avainpelaaja: Janne Väyrynen

Sija 6. Kiekko-Vantaa (Vantaa)

K-Vantaasta on tullut lähes varkain menestysjoukkue, ja ennen kaikkea sen huomioarvo on noussut. Viime kaudella Janne Kivilahtea ja Juuso Perttilää kannatti käydä katsomassa kauempaakin. Vantaalaiset pelasivat hyökkäysvoittoista ja laadukasta jääkiekkoa.

Parhaat pistemiehet lähtivät ulkomaille, ja tilalle tuotiin Miro-Pekka Saarelainen, jolta odtetaan paljon tehoja. K-Vantaan vahvuus ei ole turvautunut täysin yksilöihin vaan joukkueen viisikkotekeminen on oikeasti aika saumatonta. Tästä lienee kehuminen päävalmentaja Simo Mälkiää, jolla on niin sanotusti hyvä ”hockey sense.”

Vakennustiimissä oman panoksensa tarjoaa entinen Liiga- ja NHL-mies Tony Virta, joka osaa varmasti avustaa joukkuetta rakentamaan YV-kuvioita ja muita virityksiä. Jännää nähdä, että miten Vantaalla hyödynnetään Tony Virran tietotaito, kun mies aloittaa toisen kautensa KiVassa.

Puolustukseen tuli Heinolasta Ilari Metsola, joka kerkesi jo lähes juurtua Heinolan betoniin. K-Vantaa saa Metsolasta johtohahmon alakertaansa, ja hyökkäyskalustoon tulevat myös Joel Sund ja Antton Mönkäre. Hyvin K-Vantaan näköisiä hankintoja: potentiaalia on, ja sitä on ollut jo pitkään, mutta se iso askel on täysin ottamatta. Noh, Vantaallahan niitä on otettu ennenkin.

Kokoonpano ei ole sarjan rautaisin, mutta se ei ole myöskään kehno. Mälkiän joukkue on hyvä viidellä viittä vastaan, ja jos sopivat koostumukset löytyy nopeasti, niin myös ylivoima toimii. Sopimusmaalivahdit ovat täysin junnuja, Jokereiden Juho Ratilainen vartioi luultavasti KiVa-putkien välissä.

Avainpelaaja: Miro-Pekka Saarelainen

Suosittelemme myös:

Mestiksen kausiennakko 2018-19 sijat 7-9