Mestiksen kausiennakko 2018-19 sijat 7-9

Mestiksen kausiennakko
Mestiksen kausiennakko

Laitataklauksen kokoama Mestiksen kausiennakko 2018-19 on täällä! Joukkueet käydään läpi ensimmäisestä viimeiseen yksi kerrallaan.

Sija 7. LeKi (Lempäälä)

Aivan hirveä halli, siis aivan järkyttävä. LeKille se on voimavara, mutta vierailijat ei luultavasti taputa käsiään yhteen kun bussit karauttavat pimeinä marraskuun iltoina Lempäälän hallin pihaan.

Joukkue on ollut laina-armeija, kun pelaajia on tullut Ilveksestä, Tapparasta, HPK:sta ja jopa KooVeesta. Sitten on omat kohtalaisen kokeneet sopimuspelaajat, ja joukkue sinnittelee sarjan keskikastin lähimaastossa. LeKissä on käynyt vuosien varrella kääntymässä vaikka ja kuka, sillä esimerkiksi Patrik Laine ajettiin sisään miesten peleihin saukkopaidassa.

Nyt leikille on lyöty rajoja, peliin tuli säännöt. Lainapelaajien määrää on supistettu, ja Lempäälässäkin on pitänyt tehdä ihkaoikeita pelaajasopimuksia. Mutta hetkinen, Lempäälässähän tehtiin aivan loistavia soppareita. KooVeen tulo Mestis-kentille uhkasi LeKiä, joten Lempäälässä oli terästäydyttävä.

Viime kauden pudotuspelijoukkue hankki Niclas Luceniuksen (sarjan paras pelaaja, jos pää kestää), Matias Haarasen ja myös Santeri Vuoti tuli LeKi-paitaan. Maalille tuli viime kaudella Kunlun Red Starin junnuissa torjunut Arttu Kulmala, joka on mielenkiintoinen nimi Mestis-kentille.

Kokeneet sotaratsut: Tommi Välimaa, Sami Laakso ja Riku Väkiparta jatkoivat, ja he edustavat jollain tavoin aitoa lekiläisyyttä. Olisi mukava nähdä LeKin rehellinen sydän riisuttuna Liiga-joukkueiden luomista varjoista. Jos LeKi ei olisi niin kylmä lainaseura ja pelaajien pyörähdyspiste, niin se toisi sarjallekin lisäarvoa. Onhan LeKissä itsessään jotain sympaattista ja kaunista.

Joukkue etenee juuri ja juuri pudotuspeleihin, mutta tie nousee siellä pystyyn.

Avainpelaaja: Niclas Lucenius

Sija 8. Hermes (Kokkola)

Viime kausi oli vaikea, mutta Ari-Pekka Pajuluoman joukkue selvisi karsintojen kautta kuivin jaloin, ja sarjapaikkakin säilyi. Kausi oli ja meni, nyt on uusi. Hermes on joukkue, joka ei murehdi, vaan pyrkii tekemään asioille jotain.

Uutta voimaa oli saatava, sillä Hermes teki liian vähän maaleja, ja päästi niitä myös paljon. Hermekseen hankittiin Sebastian Moberg ja Oskari Uomala Espoo Unitedista, Jesper Ahlgren, Reko Tornberg ja Nico Joki JHT:sta, Miika Tiihonen Lahdesta, Kristian Kangas palasi Rovaniemeltä ja Jussi Nättinen palautui Saksan sekä Jyväskylän reissuiltaan.

Näillä hankinnoilla Hermeksen pitäisi olla ehdoton pudotuspelijoukkue, mutta miten uusi Bluesin B-junnuista tullut päävalmentaja, Janne Tuunanen, saa joukkueensa puhaltamaan yhteiseen orastavaan liekkiin? Vaikka yhteishenki olisikin tapissa, niin myös roolituksen pitäisi olla laadukasta, ja esimerkiksi siinä oli viime kauden otteluissa parantamisen varaa.

Ajoittain oli tuskaista katseltavaa, kun Samu Markkula ruoski itseään sekä joukkuettaan, mutta muu joukkue ei ollut läheskään aina samalla pelikirjan sivulla. Kun Hermes löytää yhteisen sävelen, niin se on vaikea voitettava kelle tahansa, mutta viime kauden merkit eivät viittaa hyvään. Onko pöytä täysin puhdas?

Avainpelaaja: Samu Markkula

Sija 9. Peliitat (Heinola)

Viime kausi oli karmea. Päävalmentaja Santeri Heiskanen ei saanut joukkueestaan kunnollista otetta, ja lopulta hänet potkittiin pois ennen karsintoja. Karsinnoissa Peliitat kellisti helpohkosti JHT:n ja sarjapaikka säilyi.

Viime kauden Peliitat oli poikkeuksellisen lahjakas joukkue. Severi Lahtinen, Valtteri Lipiäinen ja Tatu Vihavainen pitivät vastustajan pakkeja pilkkanaan, ja tekivät aivan upeita maaleja, mutta sitten omassa päässä helisi jatkuvalla syötöllä. Pelaajat taiteili ja joukkue unohdettiin, mutta nyt siihen on tullut muutos kun Jani Keinänen hyppäsi päävalmentajan pestiin.

Keinänen oli pelaajana kapteenityyppi ja joukkuekeskeinen johtaja. Valmentajana hänellä on saumat olla visionääri ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa pelaavan joukkueen päätaktikko.

Käytännössä koko Peliitta-kioski tyhjeni, ja pelaajat lähtivät miltein raunioituneen Peliitta-ryhmän leivistä heti kauden päätyttyä. Mr. Peliitta, eli Ville-Matti Koponen jäi Heinolaan yhdessä Henri Ruotsalaisen, Markus Neva-Ahon ja Niko Kivelän kanssa. Ei voida puhua rungosta, mutta muutama ydinpelaaja sentään jäi. Uusina miehinä mukaan hyppäsivät esimerkiksi Santeri Koponen ja Atte Antinaho.

Tilalle hankittiin peliittamaisia nuoria ja eteenpäin pyrkiviä yksilöitä, joille Peliitat on lähes ainoa vaihtoehto. Heinola on ollut nuorille pelaajille loistava paikka kehittyä, ja monen pelaajan ura on lähtenyt lentoon Heinolan betonihallin jäältä.

Tällä kaudella peliitoilla on mielenkiintoinen veskarikaksikko kun Sami Suni ja Adam Nagy tasaavat vastuun. Pelicans on avustanut jälleen heinolalaisia muutamilla nappilainoilla kun lahjakkaat Roope Mäkitalo ja Jonne Jantunen kiekkoilevat alkukaudella Heinolassa. Peliitat kiusaa isompiaan, mutta pudotuspeleihin on vaikea päästä.

Avainpelaaja: Henri Ruotsalainen

Suosittelemme myös:

Mestiksen kausiennakko 2018-19 sijat 10-12