Mestiksen kausiennakko 2018-19 sijat 10-12

Mestiksen kausiennakko
Mestiksen kausiennakko

Laitataklauksen kokoama Mestiksen kausiennakko 2018-19 on täällä! Joukkueet käydään läpi ensimmäisestä viimeiseen yksi kerrallaan.

Sija 10. RoKi (Rovaniemi)

Neljäs kausi Mestiksessä nousun jälkeen, eikä Rovaniemi ole vielä päässyt nauttimaan suurempaa mainetta Mestiksessä. RoKi on jokseenkin mystinen porukka, ja varsinkin syksyisin se on kovassa iskussa.

RoKin nipussa pelaa samat nimet vuodesta toiseen ja kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia. Joka tapauksessa kokoonpano on aina liukasliikkeinen ja taitava. Näin on tulevallakin kaudella, ja kovakuntoinen rovaniemeläisjoukkue tulee aloittamaan kautensa hyvin. Niin se on tehnyt kahdella edelliselläkin kaudella, mutta sitten on tullut hyytyminen.

Sarjan isoimmat kilometrimäärät eivät voi olla näkymättä jossain vaiheessa, kun RoKi on enemmän bussissa kun harjoituskentillä. Vaikka kunto olisikin sarjan eliitiiä, niin alituinen matkustaminen verottaa RoKin pisteitä kauden mittaan, ja olisi yllätys, jos Rovaniemellä pelattaisiin pudotuspelejä.

Santeri Immosella on valmennettavanaan lahjakas porukka, mutta isoimmat haasteet lienevät olevan kauden jaksottamisessa. Miten RoKi jaksaa suorittaa tasaisesti ja laadukkaasti koko kauden mitan?

Olli Iisakka ja Samuli Rahikainen ovat RoKilta loistavia hankintoja, kun otetaan huomioon, että sama runko on säilynyt kasassa jo vuosien ajan. On sääli, että RoKi joutuu kärsimään reissukurimustaan, mutta kotihallissa rovaniemeläisten on oltava terävimmillään. Kotihalli on muuten yksi koko Mestiksen upeimmista.

Avainpelaaja: Olli-Matti Järvelä

Sija 11. IPK (Iisalmi)

Janne Sinkkosen koutsaama IPK eteni viime kaudella pudotuspeleihin, mutta Iisalmelaisten ongelma on ailahtelevuus. Runko säilyi hyvin kasassa ja sinkkoslainen tyyli on tätä nykyä IPK:lle tuttu.

IPK on työteliäs joukkue, ja myös taitoa riittää kyllin, mutta jokin viimeinen silaus puuttuu. Sinkkonen on valmentajana persoonallinen tapaus, mutta onko hän piinkova taktikko, joka pystyy löytämään IPK:n vaihdelaatikosta kuudennen pykälän?

IPK pelaa nyt kolmannen Mestis-kautensa, ja Iisalmessa on saatu pidettyä oma nippu kasassa. Kiinnostus kiekon ympärillä on melkoinen, mutta kentältä uupuu tasaisuutta ja tappavaa suoritusvarmuutta. Jere-Matias Alanen ja Mika-Matti Hyvärinen ovat kieltämättä hyviä hakuja joukkueeseen, ja varsinkin Alanen voi paikata Tatu Kokkolan lähdön luomaa aukkoa.

Janne Katosalmi ja Jussi Viitanen ovat esimerkkitapauksia. Hyviä tehoja nakutelleita pelaajia, mutta kun pelejä pitää kääntää, niin pitäisi pysyä tasaisesti kuvassa mukana. Tasoa pitää nostaa laajalla rintamalla, etä IPK etenee taas pudotuspeleihin, mutta onko se jo liikaa vaadittu?

IPK venyi jo viime kaudella, mutta tuliko raja jo vastaan. Toki kehitysprosessit voivat olla pitkiäkin, eikä varsinkaan Sinkkonen pelkää työntekoa. IPK:lla on hyvät saumat nousta Mestiksen vakiomenestyjäksi, mutta sen aika ei taida olla aivan vielä.

Avainpelaaja: Aatu Hämäläinen

Sija 12. KOOVEE (Tampere)

Tamperelaisjoukkueen nousu oli teko kiekkoromantiikan hyväksi. Legendaarinen perinneseura on hyvä lisä Mestikseen, mutta miten KooVeella riittää kapasiteettia pärjätä Mestiksessä?

Kokoonpanoon on haalittu ihan hyviäkin nimiä, ja menestyminen on paljolti kiinni myös Liiga-lainoista. Esimerkiksi Erno Hopponen, Kristian Tikka ja Niki Huovinen ovat lahjakkaita pelaajia, ja he ovat olleet vailla kunnon vastuuta isoissa ympyröissä. Nyt, jos ja kun, vastuuta on tarjolla, niin tulostakin voi tulla. Tikka on osoittanut pystyväntä tekemään maaleja Mestis-kentillä, mutta peliaika on ollut vielä pientä.

LeKi-junnut Alex Hukki ja Miika Rissanen mättivät junnuissa mielinmäärin pinnoja, mutta LeKissä Mestis-ikkuna ei auennut. Nyt olisi paikka tehoilla myös Mestiksessä, ja avaimet on aseteltu kaksikon käsiin. Myös kolme venäläishankintaa luo joukkueen ympärille kiinnostusta. Liiga-jyrä Kim Strömberg kuului joukkueen vahvuuteen Suomen Cupissa, ja ellei mies lähde kartoittamaan pelipaikkaa muualta, niin hän on iso palanen KOOVEEta.

Kokoonpanossa on liian paljon kysymysmerkkejä, ja materiaali on loppujen lopuksi kohtalaisen ohkainen. KOOVEElla on mahdollisuus tehdä tästä kaudesta uskomaton tarina, mutta todennäköisempää on, että kaudesta tulee pelottavan pitkä voimanponnistus.

Maalivahdit Lassi Yrjölä ja Tomi Risteli ovat tamperelaisten onneksi kassareita, joihin voi turvata tiukilla hetkillä. Niitä tiukkoja hetkiä voi olla luvassa, ikävä kyllä. Kiekkoa seuraava väki toivoisi ihmettä, mutta KOOVEE olisi tyytyväinen jos se ei olisi kauden päätteeksi putoamiskarsinnoissa. Juha Pajuojalla on kova tehtävä joukkueen peräsimessä.

Avainpelaaja: Tomi Risteli

Suosittelemme myös: 

Mestiksen kausiennakko 2018-19 sijat 7-9