Mestis-valmentajalta turhautunut avautuminen sarjan keskeytymisestä – ”Onhan se naurettavaa”

Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell antoi palaa STT:n haastattelussa Mestiksen keskeytymisestä.

Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrell on turhautunut mies. Syynä on se, että Mestis on tällä hetkellä ainakin tammikuun asti loppuun tauolla koronakriisin vuoksi.

”Uskon, että pääsemme helmikuussa pelaamaan. Onhan se aika naurettavaa, että pystyy menemään kieli kurkussa vetämään hiivaa, laulamaan karaokea ja halailemaan, mutta ei voi mennä turvavälien kanssa ja maski päässä jääkiekko-otteluun. Päättäjien pitäisi miettiä hommaa, mikä on hyväksi kansan terveydelle”, Petrell latasi.

Liigaa pelataan tyhjille katsomoille, mutta Mestiksessä sama ei ole mahdollista taloudellisten seikkojen vuoksi.

”Seurat työllistävät paljon ihmisiä. Olen huolissani tulevaisuudesta. Miten tämä vaikuttaa pelaajien ja valmentajien palkkaamiseen. Kuinka paljon lähtee työpaikkoja? Isot päättäjät, päästäkää nyt perkele meidät pelaamaan. Sitten kaikki pääsisivät harjoittamaan ammattitoimintaa.”

Pitkästä keskeytymisestä on tullut iso lovi Mestiksessä toimivien ihmisten lompakoihin. Useilla paikkakunnilla on jouduttu turvautumaan lomautuksiin, jonka myötä sekä pelaajat että valmentajat ovat joutuneet hakemaan töitä jääkiekon ulkopuolelta. Myös Petrell teki näin joulukuussa.

”Olin kaksi ja puoli viikkoa töissä kaupassa.”

”Olemme treenanneet koko kauden läpi aamuin ja illoin. Toiminta on ollut ammattimaista. Nyt pitää miettiä asiat uudestaan. Joulukuussa jätimme ohjatut aamutreenit pois ja treenasimme iltaisin, koska jengi oli töissä päivällä”, Petrell kertoi arjen muutoksista.

JoKP oli keskeytyshetkellä Mestiksen runkosarjan sijalla 7.


KATSO MYÖS: Ässät hankki NHL-kokemusta takalinjoilleen