Mikael Granlund 60 pisteen kerhoon – kaikkien aikojen suomalaisennätys!

Mikael Granlund kuuli treidistään synnytyssalissa.
Mikael Granlund kuuli treidistään synnytyssalissa. Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin Mikael Granlund syötti ottelun neljånneksi viimeisellä minuutilla joukkueensa tasoituksen ja teki samalla suomalaista kiekkohistoriaa.

Historian tekemiseen hän tarvitsi kuitenkin apuja muualta, eikä viime kaudella NHL:n parhaana suomalaisena pistemiehenä kunnostautunut Mikael Granlund varsinaisesti näytellyt edes pääosaa tässä: hän rikkoi kuudentena suomalaispelaajana tällä kaudella 60 tehopisteen rajapyykin.

Se taas puolestaan tarkoitti sitä, että ainakin yhdellä sektorilla kyse on kaikkien aikojen suomalaiskaudesta, sillä koskaan aiemmin NHL:n historiassa ei olla nähty kuutta yli 60 tehopisteen suomalaista.

Sen sijaan viisi ollaan. Tällainen tilanne nähtiin kaudella 1987-88 – siis 30 vuotta sitten – kun Jari Kurri, Mikko Mäkelä, Christian Ruuttu, Petri Skriko ja Esa Tikkanen tekivät yli 60 tehopistettä mieheen.

Tällä kaudella tuohon samaiseen 60 pisteen katraaseen olivat jo yltäneet Mikko Rantanen, Aleksander Barkov, Patrik Laine, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Ennätyksen kannalta ratkaiseva tehopiste syntyi Nashville Predatorsia vastaan ajassa 56:45, kun hän syötti Eric Staalin 1-1-tasoitusmaalin. Lopulta Predators vei kuitenkin ottelussa pidemmän korren, kun Pekka Rinne nollasi kaikki Wildin yritykset voittolaukauskilpailussa ja isänniltä maalinteossa onnistui Kyle Turris.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!