MM 2018: Kapteenisto julki – Mikael Granlundista tuli Leijonien kapteeni!

Mikael Granlundista tuli Leijonien kapteeni Tanskassa pelattaviin MM-kisoihin.
Mikael Granlundista tuli Leijonien kapteeni Tanskassa pelattaviin MM-kisoihin. Kuva: Getty Images

Suomi nimesi nuoren kapteenistonsa Tanskassa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin ja Mikael Granlundista tuli Leijonien kapteeni.

Leijonissa puhaltavat uudet tuulet – joku voisi puhua jopa jonkinasteisesta sukupolven vaihdoksesta. Tanskaan lähtevästä MM-kisajoukkueesta ei nimittäin löydy Mikko Koivun ja Lasse Kukkosen kaltaisia konkarijohtajia, vaan Suomen joukkue huokuu nuoruutta.

Edellä olevaa kuvastaakin Leijonien kapteenisto: kapteenin C-kirjaimen saa rintapieleensä Mikael Granlund ja häntä varakapteeneina säestävät Sebastian Aho ja Mikko Rantanen.

Granlund on toiminut viimeksi kapteenin roolissa vuonna 2012, kun hän operoi alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueen kapteenina.

MUISTA MYÖS:
Supertarjous: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

Sebastian Aho oli puolestaan varakapteeni alkuvuodesta 2016, kun hän oli voittamassa U20-joukkueen kanssa maailmanmestaruutta. Samaisissa kisoissa Rantanen toimi joukkueen kapteenina.

Kyseinen kolmikko on noussut seurajoukkuetasolla valtaisaan rooliin ja on täysin mahdollista, että tulevaisuudessa heidät tullaan näkemään myös NHL:n puolella joukkueidensa kapteenistoissa.

Leijonat tarvitsee kolmikolta johtajuutta kuitenkin jo nyt ja tässä ja edessä on siis melkoinen muutos aiempiin arvokisoihin verrattuna; Suomen kansa odottaa uusien johtajien astumista esiin.

Kapteeni Granlundin pelaajauraan voit tutustua TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
MM 2018: Leijonien kisajoukkue julkistettiin – kaikki nimet täältä!