Nick Kypreos paaluttaa: ”Älkää ihmetelkö, mikäli Erik Karlsson kaupataan”

Erik Karlsson jäämässä sittenkin Ottawaan?
Erik Karlsson jäämässä sittenkin Ottawaan? Kuva: Getty Images

Mediajätti Sportsnetin toimittajana ja NHL:n sisäpiiriläinen Nick Kypreos kertoo, että Erik Karlsson on hänen saamiensa tietojen mukaan kaupan.

Ottawa Senators on peräänkuuluttanut viime ajat sitä, että se haluaa Erik Karlssonin edustavan koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa seuraa – Senatorsia.

Samaan aikaan kanadalaisseuran GM Pierre Dorion on kuitenkin kertonut, että kaikki on mahdollista, vaikka hän toivookin ruotsalaisen supertähden jatkavan Ottawassa.

– Totta kai meidän kaikkien toiveissa on se, että Erik jatkaa täällä seuraavat kymmenen vuotta. Mutta mikäli jokin seura soittaa sinulle ja tekee tarjouksen, josta et voi kieltäytyä…Tiedän sanoa sen, että suhtautumiseni jääkiekkohistoriaan on fanaattinen, ja jos Wayne Gretzky kaupattiin, kuka tahansa NHL:ssä voidaan kaupata, Dorion avasi taannoin Ottawa Sunille.

Myös Karlsson itse löi löylyä kiukaalle jo syksyllä, kun hän laukoi varsin suoria kommentteja jatkosopimuksestaan.

– Niin kauan, kun tätä liigaa on pelattu, jokaista pelaajaa on kohdeltu bisneksenä. Pelaajat taas ovat nähneet asiat hieman eri perspektiivistä, mitä on tullut neuvottelutilanteisiin.

– Omistajien on siis aika tajuta, että kun istumme neuvottelupöytään, tämä on bisnestä molempien osapuolten toimesta – ei vain omistajien. Meitä kohdellaan bisneksenä ja me tulemme kohtelemaan heitä samalla tavoin.

NHL.com:lle Karlsson puolestaan paalutti hakevansa sellaista palkkaa, joka vastaa hänen arvoaan – seurasta riippumatta.

Tätä pidettiin jo itsestään melkoisena signaalina seuran vaihtamisen suhteen, sillä Senators tunnetaan budjettiseurana, joka ei taistele monien muiden NHL-seurojen kanssa palkkojen suhteen samoissa sfääreissä.

”Kuulen toistuvasti samaa viestiä”

27-vuotias Erik Karlsson on Senatorsin sopimuspelaaja vuoteen 2019 saakka. Sen perusteella voisi olettaa, että Ottawassa oltaisiin valmiita venyttämään jatkosopimusneuvottelut kuluvan kalenterivuoden loppupuolelle saakka, eikä hänen mahdollisen kauppaamisen kanssa kiirehdittäisi.

Vaan muilla NHL-seuroilla saattaa olla sanansa sanottavana.

On nimittäin niin, että mikäli Karlsson kaupataan, tulee hänet hankkimaan ainoastaan tosissaan Stanley Cupista tässä ja nyt taisteleva seura.

Karlssonin hinta puolestaan tulee olemaan niin jättimäinen, että uusi seura haluaa hänet vähintään kahdeksi seuraavaksi pudotuspelikevääksi ennen hänen nykyisen sopimuksen päättymistä – uudella seuralla, kun ei välttämättä ole varaa antaa hänelle jatkosopimusta vuodesta 2019 eteenpäin.

Jos siis hankinta jäisi tulevaan kesään, menettäisi uusi seura heti yhden pudotuspelikevään Karlssonin kanssa. Mikäli taas hankinta tapahtuu nyt, on Karlsson uudessa seurassaan vähintään kaksi vuotta ennen nykyisen sopimuksensa päättymistä.

– Kuulen toistuvasti samaa viestiä: älkää ihmetelkö, mikäli Erik Karlsson kaupataan seuraavien yhdeksän päivän aikana, Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos paaluttaa.

– Hänen sopimuksensa päättyy vuonna 2019 ja hänet hankkiva seura haluaa taistella Karlssonin kanssa kahdesti Stanley Cupista – ei hankkia häntä kesällä ja taistella mahdollisesti vain kertaalleen.

Kypreosin mukaan eräs nimettömänä pysyttelevä NHL-seuran GM näkeekin, että mikäli Senators ei ole valmis tekemään Karlssonista NHL:n parhaiten palkattua pelaajaa uuden jatkosopimuksen muodossa, ruotsalainen kannattaisi kaupata nyt.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Senators haluaa viestittää, ettei hän ole saatavilla, mutta kuten erään NHL-seuran GM sanoi minulle eilen, miksi et olisi valmis ottamaan hänestä maksimihintaa irti, jos et ole valmis tekemään hänestä sarjan parhaiten palkattua pelaajaa. Hänestä nimittäin saattaa hyvinkin tulla sellainen.

Toisin sanoen Senators tulee menettämään hänet joka tapauksessa, ellei se lykkää Karlssonin kouraan koko NHL:n suurinta palkkakuittia.

Karlssonin lähtöä puoltaa myös se tosiseikka, että hän täyttää muutaman kuukauden päästä jo 28 vuotta ja samaan aikaan Senators on aloittanut uudelleenrakennuksen.

Kauppaamalla Karlssonin Senators saisi elintärkeitä rakennuspalikoita tulevaisuuteen ja kahdesti NHL:n parhaaksi puolustajaksi valitun ruotsalaisen ei puolestaan tarvisi jäädä ”hukkaamaan” parhaita pelivuosiaan seuraan, joka ei omaa menestyspotentiaalia useampaan vuoteen.

Karlssonin uratilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Analyysi: Valtaisa muodonmuutos – hattu päästä, Jori Lehterä!