Mikko Koivulle 900 NHL-ottelua täyteen, teki upeaa suomalaishistoriaa!

Mikko Koivulle on ollut hänen NHL-urallaan olemassa vain yksi seura.
Mikko Koivun kausi ohi. Suomalaishyökkääjä joutuu polvileikkaukseen. Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikko Koivulle, joka on edustanut koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa seuraa, kirjattiin uran 900. runkosarjaottelu.

Kun Minnesota Wild isännöi viime yön NHL-kierroksella Washington Capitalsia, merkitsi se melkoisen rajapyykin saavuttamista Mikko Koivun osalta, sillä hän pelasi runkosarjan osalta NHL-uransa 900. ottelunsa.

Valitettavasti itse ottelu päättyi kuitenkin 2-5-tappioon ja Koivun esityö Nino Niederreiterin NHL-uran 100. osumaan jäi vain laihaksi lohduksi.

Tappiosta huolimatta Koivu teki myös todella upeaa suomalaishistoriaa: Mikko Koivu on nyt NHL:ssä yhtä ja samaa seuraa toiseksi pisimpään edustanut suomalaispelaaja.

34-vuotiaan Wild-kipparin edellä on ainoastaan suomalaisikoni Teemu Selänne, joka pelasi Anaheim Ducksin paidassa yhteensä 966 runkosarjaottelua.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Koivu solmi viime kesänä Wildin kanssa vuoteen 2020 saakka ulottuvan jatkosopimuksen, joten mikäli kaikki menee toivotulla tavalla, tulee hän ohittamaan Selänteen jo ensi kauden aikana.

Epävirallisesti listaykkösenä on Teppo Numminen, joka edusti sekä Winnipeg Jetsiä että Phoenix Coyotesia yhteensä 1 098 runkosarjaottelussa.

Virallisesti näin ei kuitenkaan ole, sillä vaikka kyseessä olikin käytännössä ottaen sama organisaatio, joka ainoastaan vaihtoi kaupunkia, kyse oli siitäkin huolimatta eri seurasta.

EDIT [16.02.2018, 06:00]: Artikkeliin päivitetty tulos ja Koivun syöttöpiste. Myös Mikael Granlundille kirjattiin ottelussa syöttöpiste.

Mikko Koivun uratilastoihin pääset tutustumaan paremmin TÄMÄN LINKIN kautta.

Suosittelemme myös:
TREIDI: Ville Pokka saa vihdoin mahdollisuutensa – kaupattiin Ottawaan!