Mikko Koskinen olisi voinut palata NHL:ään useaan kertaan – ”On ollut puhetta”

SKA:ssa pitkään torjunut suomalaisvahti Mikko Koskinen siirtyy NHL:ään.
SKA:ssa pitkään torjunut suomalaisvahti Mikko Koskinen siirtyy NHL:ään.

Mikko Koskinen teki NHL-sopimuksen 1. 5., mutta tämä ei suinkaan ollut hänen ensimmäinen mahdollisuutensa palata maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen on ehtinyt vakuuttamaan koko KHL:ää seuraavaan kiekkokansan loistavilla otteillaan Pietarin SKA:n maalinsuulla. Nyt Koskinen lähti kuitenkin aistimaan yhä vain parempia pelejä, kun hän teki vuoden mittaisen sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

Kyseessä ei ole Koskisen ensimmäinen pysähdys maailman parhaaseen kiekkoliigaan, sillä hän edusti New York Islandersin organisaatiota vuosina 2009-2012. Tuolloin tilille kuitenkin vain neljä NHL-ottelua tilastoin 87,3/4.33. Koskinen varattiin Islandersiin toisella kierroksella, joten tähän nähden hänen uransa NHL:ssä lähti liikkeelle surkealla tavalla.

– En ollut tuolloin tarpeeksi hyvä, vaan ainoastaan pelkkä poikanen. Olen nykyään täysin eri maalivahti ja ihminen, Koskinen avautui Edmonton Journalin haastattelussa.

– En tuntenut paineita pienestä varausnumerosta. Kaikki johtui siitä, että olin pelannut ennen sitä vain yhden kauden ammattilaisena Suomessa, enkä tiennyt, että kilpailu pelipaikoista Pohjois-Amerikassa on niin kovaa. Se iski minuun todella lujaa ja henkinen puoli oli suurin syy epäonnistumiseeni.

MUISTA MYÖS:
SUPERTARJOUS: Leijonat kohtaa Etelä-Korean – voiton kerroin 50.00!

Koskinen siirtyi ensimmäisen NHL-urakkansa jälkeen takaisin Liiga-kaukaloihin, mistä matka jatkui KHL:ään kaudeksi 2013-14. Täällä hän pelasi lopulta viiden kauden ajan, voittaen tuona aikana KHL:n mestaruuden ja liigan parhaan maalivahdin palkinnon.

Hän olisi kuitenkin voinut palata NHL:ään jo aikaisemmin. Mies paljastikin, että hän halusi vain odottaa oikeaa hetkeä ja oikeaa joukkuetta.

– Käytännössä jokaisena vuotena on ollut puhetta (paluusta NHL:ään), mutta olin Pietarissa loistavassa joukkueessa ja organisaatiossa. Se oli erittäin hyvä paikka olla, enkä halunnut kiirehtiä mitään.

– Tiesin kokoajan, että siinä vaiheessa kun tulisin takaisin (NHL:ään), se olisi minun viimeinen mahdollisuuteni. Paluu johtui omalla tavallaan iästäni, mutta tarvitsin samalla uuden haasteen. Voin kehittyä NHL:ssä yhä vain paremmaksi maalivahdiksi. Lisäksi Oilers ei ollut ainoa vaihtoehtoni, mutta minulla oli sellainen tuntuma, että tämä oli minulle toivottavasti juuri se oikea seura.

Koskisen tilastoihin käsiksi tästä.

Suosittelemme myös:
Rasmus Ristolainen vaihtokaupataan? ”Hän saattaa olla vapaana”