Mikko Koskinen teki NHL-sopimuksen – siirtyy Edmontoniin!

Mikko Koskinen sai osakseen rajua arvostelua The Hockey Newsiltä.
Mikko Koskinen sai osakseen rajua arvostelua The Hockey Newsiltä. Kuva: Getty Images

KHL:ssä Pietarin SKA:ta viime vuodet edustanut Mikko Koskinen teki NHL-sopimuksen ja hän siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Edmonton Oilersiin.

Mikko Koskisen NHL-siirrosta on ollut liikkeellä huhuja siitä lähtien, kun Pietarin SKA:n kausi päättyi konferenssifinaaleissa CSKA Moskovaa vastaan. Alun perin häntä vietiin New York Islandersiin, ja tiettävästi hänet aikanaan varannut brooklynilaisseura olikin mukana pelissä, mutta Koskinen katkaisi näiltä huhuilta omatoimisesti siivet.

Laitataklaus.com kertoi jo reipas viikko sitten Koskisen tehneen sopimuksen Edmontoniin, mutta tuossa kohtaa mikään ei ollut vielä virallista ja sitä kautta myös asiat olivat vielä hieman avoinna. Nyt kuitenkin siirrolle saatiin virallinen vahvistus: Mikko Koskinen teki NHL-sopimuksen, kun kaksimetrinen suomalainen allekirjoitti Oilersin kanssa vuoden mittaisen pahvin.

MUISTA MYÖS:
Coolbet hakee jääkiekkotietäjää – voita VIP-liput Suomen NHL-otteluun!

Koskinen pelasi viimeiset viisi kautta KHL:ssä ja sinä aikana hän voitti kaksi Gagarin Cupia ja merkkautti torjuntatilastoikseen 92,60/1.99.

Edmonton Oilersilla on tällä hetkellä sopimukset myös kahden muun maalivahdin, ykkösvahti Cam Talbotin ja kesken kauden seuraan siirtyneen Al Montoyan kanssa. Lähtökohtaisesti Koskisesta on kaavailtu Talbotin ykköshaastajaa ja suomalaisvahdilla onkin kaikki mahdollisuudet syrjäyttää Talbot jopa seuran ykkösvahtina.

Talbot oli kaudella 2016-17 yksi NHL:n parhaista maalivahdeista, mutta päättynyt kausi oli melkoinen mahalasku sekä Talbotille että koko Oilers-organisaatiolle.

Koskinen on aiemmin urallaan pelannut neljässä NHL-ottelussa, NY Islandersin riveissä. Tämä tapahtui kaudella 2010-11 ja tuolloin suomalaiskolossille kirjattiin torjuntatilastot 87,30/4.33. Startteja NHL:ssä kertyi kolme ja niistä Koskinen voitti kaksi.

Koskisen tilastot uran varrelta löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Jaromir Jagr jatkaa uraansa – haaveilee edelleen NHL:stä?