Mikko Rantanen kauden paras suomalainen – kovin saldo 11 vuoteen

Päävalmentaja antoi lisätietoja Mikko Rantasen loukkaantumisesta.
Päävalmentaja antoi lisätietoja Mikko Rantasen loukkaantumisesta.

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen oli kauden paras suomalaispelaaja, ainakin mitä tulee tehopistemääriin. Hänen saldonsa oli kovin viimeiseen 11 vuoteen.

Colorado Avalanchea edustavan Mikko Rantasen kausi oli uskomaton nappisuoritus. Hän pelasi sesongin aikana 81 runkosarjaottelua, joissa hän saalisti tililleen 29 maalia ja yhteensä 84 tehopistettä.

Nuorukaisen kausi oli moneltakin osin täysin unohtumaton. Ensinnäkin, kun Rantanen sai 50 syöttöpistettä täyteen, oli tämä NHL:n historian vasta yhdeksäs kerta, kun suomalainen on pystynyt vastaavaan. Aiemmin 50 syöttöpisteen rajapyykin ovat rikkoneet Jari KurriTeemu SelänneEsa TikkanenReijo RuotsalainenOlli JokinenSaku Koivu sekä Pekka Rautakallio.

ÄLÄ UNOHDA:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!

Voit lukea asiasta lisää tästä linkistä.

Lisäksi Rantanen oli NHL:n tehokkain suomalaispelaaja yli kymmeneen vuoteen. Kukaan suomalainen ei nimittäin ole kerännyt tililleen yhtä kovia tehoja viimeiseen 11 vuoteen.

Edellisen kerran suomalaispelaaja on tehnyt yli 84 tehopistettä kaudella 2006-07. Tuolloin Teemu Selänne keräsi tililleen tehot 48+46 (94) ja Olli Jokinen 39+52 (91).

Suosittelemme myös:
VIDEO: Superlupaus Elias Pettersson ratkaisi finaalipaikan upealla maalilla