Miracle on Ice peruttu – Tshekki lähetti jenkit dramaattisesti lauluun

Tshekin MM-joukkue julkaistiin tänään. Kokoonpano pitää sisällään kuusi NHL-pelaajaa.
Tshekin MM-joukkue julkaistiin tänään. Kokoonpano pitää sisällään kuusi NHL-pelaajaa. Kuva: Getty Images

Yhdysvallat ja Tshekki kohtasivat toisensa aamun puolivälierässä. Otteluparista jatkoon eteni Tshekki, joten Pyeongchangin Miracle on Ice on nyt peruttu.

Koska tämän vuoden talviolympialaisissa ei ollut mukana maailman parhaat jääkiekkoilijat, oli luvassa niiden herrojen vuoro, jotka eivät muutoin olisi päässeet karkeloihin mukaan.

Yhdysvaltojen osalta tämä tarkoitti muun muassa sitä, että mukana oli joitakin yliopistopelaajia. Tarkemmin sanottuna heitä oli mukana neljä kappaletta; Troy TerryRyan DonatoJordan Greenway sekä William Borgen.

Tästä syystä Yhdysvaltojen kohdalla alettiin leikkisästi puhumaan, että kyseessä olisi uusi Miracle on Ice. Kyseinen termi on vuodelta 1980, kun Yhdysvallat marssi olympiakultaan pelkkien yliopistopelaajien avulla. Ratkaisevassa ottelussa USA kaatoi Suomen, mutta todellinen yllätys nähtiin siinä vaiheessa, kun Yhdysvallat nujersi Neuvostoliiton.

Lopputulos oli tällä kertaa kuitenkin jotakin aivan muuta, kun jenkit kohtasi tämänpäiväisessä puolivälieräottelussaan Tshekin. Slaavit nimittäin tiputti USA:n ulos jatkosta jo heti alkuunsa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Helpolla ei Tshekkien voitto toki tullut, sillä kamppailu venähti lopulta aina voittolaukauskilpailuun saakka. Täälläkin Tshekki pisti homman nippuun vasta kuudennen laukojan myötä, kun Petr Koukal onnistui iskemään kiekon Ryan Zapolskin selän taakse.

Koukal oli koko voittolaukauskilpailun ensimmäinen pelaaja, joka onnistui maalinteossa.

Aamun toisessa puolivälierässä OAR eli Venäjän olympiaurheilijat pieksi Norjan tylysti 6-1-lukemin. Vakuuttavasti esiintyneet venäläiset matkustavat välieräotteluun siis Tshekkiä vastaan.

Iltapäivällä pelataan vielä kaksi puolivälierää lisää, kun Suomi kohtaa Kanadan ja Ruotsi Saksan.

Olympialaisten jatko-ohjelmaan pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Tutkapari riehui jälleen – Mikko Rantanen 1+2, Nathan MacKinnon 1+3!