Vaisuille otteille vihdoin syy – Miro Heiskanen pelasi nuorten MM-kisat loukkaantuneena

Miro Heiskanen pelasi Buffalossa järjestetyt Nuorten MM-kisat loukkaantuneena.
Miro Heiskanen pelasi Buffalossa järjestetyt Nuorten MM-kisat loukkaantuneena.

Miro Heiskanen oli Nuorten Leijonien osalta puolivälieräpettymykseen päättyneissä MM-kisoissa odotettua vaisumpi.

Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen varattiin viime kesän NHL Draftissa Dallas Starsiin numerolla kolme. Kyseessä on siis jokaisella mahdollisella mittarilla todellinen huippulupaus ja tästä nimenomaisesta syystä vaisut esitykset Buffalossa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa aiheuttivat ihmetystä kaikissa.

18-vuotiaasta nuorukaisesta ei ollut johtamaan Nuorten Leijonien alakertaa samalla tavalla kuin esimerkiksi hänen seurajoukkueessaan HIFK:ssa ja se oli luonnollisesti pettymys.

Nyt Heiskasen normaalia heikompiin otteisiin on kuitenkin löytynyt täysin luonnollinen ja erittäin pätevä syy: hän pelasi kisat loukkaantuneena.

Asiasta kertoi HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin, kun Heiskasen poissaolo eilisen Liiga-kierroksen ottelusta Vaasan Sportia vastaan aiheutti ihmetystä.

– Ylävartalovamman takia hän ei pelannut tänään. Se on vaivannut jo pidemmän aikaa, Selin kommentoi Ilta-Sanomille (IS).

– Hän tarvitsee treenejä vielä alle. Täytyy katsoa, minä päivänä hän tulee takaisin kokoonpanoon.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

IS tietää myös omiin lähteisiinsä perustuen kertoa, että Heiskanen olisi loukkaantunut jo marraskuussa, kun hän lensi voimalla päin laitaa kaksinkamppailutilanteessa Tampereen Ilveksen Juuso Pullia vastaan.

Heiskanen teki viiteen pelaamaansa MM-otteluun tehot 0+2 ja tällä hetkellä monien mielessä pyöriikin täysin aiheesta kysymys: oliko kisoihin lähteminen todella kaiken sen riskin arvoinen tai ylipäätään millään tavalla järkevää?

Nuori HIFK-puolustaja on pelannut kuluvalla kaudella Liigassa 20 ottelua ja hän on tehnyt niissä upeat tehot 9+5=14. Häneltä oli siis jokaisella mahdollisella mittarilla lupa odottaa enemmän, mutta loukkaantuminen selittää paljon.

Ilta-Sanomien artikkelin löydät TÄÄLTÄ.

Muun kattavan uutistarjontamme pariin pääset puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.