MM 2018: Tässä on Leijonien kieltäytyjät – toistaiseksi! Karmaisevaa luettavaa

Edmontonin ykkösvahti Cam Talbot kehui Mikko Koskista.
Edmontonin ykkösvahti Cam Talbot kehui Mikko Koskista. Kuva: Getty Images

Leijonien kieltäytyjät kuluvan kevään MM-kisojen osalta ovat surullista katseltavaa, sillä listalla on melkoinen määrä nimiä, joille olisi ollut eittämättä käyttöä.

Suomen maajoukkueen valmistautuminen kevään MM-kisoihin ei ole lähtenyt kovinkaan ruusuisasti käyntiin, mitä tulee kisajoukkueen kasaamiseen. Useat huippupelaajat ovat kieltäytyneet kutsusta ja tällä hetkellä esimerkiksi NHL:n suhteen varmoja vahvistuksia ovat vain Harri Säteri, Julius Honka ja Ville Pokka.

Edellä mainituista nimistä ainoa selkeä NHL-vahvistus on Honka, joka pelasi päättyneen runkosarjan aikana Dallas Starsin alakerrassa 42 ottelua tehoin 1+3. Säterin pelimäärä maailman kovimmasta kiekkoliigasta on alle kymmenen ja Pokka odottaa edelleen – vuosien työn jälkeen – ensimmäistä NHL-otteluaan.

Kisajoukkueen ulkopuolelle jäävät jo varmuudella sellaiset nimet kuin Aleksander Barkov, Rasmus Ristolainen, Esa Lindell sekä Kari Lehtonen. Kieltäytymisiä on tullut paljon myös KHL:n suunnalta, sillä muun muassa Mikko Koskinen ja Teemu Hartikainen ovat sanoneet ”ei kiitos” Leijonille.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tilanteesta ei puolestaan ole tällä hetkellä mitään tietoa, mitä tulee heidän osallistumiseensa MM-kisoihin.

Osa kieltäytymisistä perustuu loukkaantumisiin ja sopimustilanteisiin, mutta syyt eivät muuta totuutta miksikään – lista pitää sisällään todella kovia nimiä.

Leijonien kieltäytyjät tässä vaiheessa:

Maalivahdit:

Mikko Koskinen (SKA Pietari)
Kari Lehtonen (Dallas Stars)
Juha Metsola (Amur Khabarovsk)
Karri Rämö (Jokerit)

Puolustajat:

Esa Lindell (Dallas Stars)
Rasmus Ristolainen (Buffalo Sabres)

Hyökkääjät:

Aleksander Barkov (Florida Panthers)
Markus Granlund (Vancouver Canucks)
Teemu Hartikainen (Salavat Yulaev Ufa)
Jussi Jokinen (Vancouver Canucks)
Petri Kontiola (Lokomotiv Yaroslavl)
Artturi Lehkonen (Montreal Canadiens)
Oskar Osala (Metallurg Magnitogorsk)

Jääkiekon MM-kisojen viralliset sivut löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Dustin Byfuglien jyräsi Mikko Koivun yli – karmaisevan kova pommi!