MM 2018: Uskomattoman hienoja uutisia – Mikael Granlund Leijoniin!

Mikael Granlundin ilmaveivi täyttää tänään vuosia.
Mikael Granlundin ilmaveivi täyttää tänään vuosia. Kuva: Getty Images

Leijonat sai erinomaisia uutisia, kun NHL:n ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta Minnesota Wildin kanssa lauluun lähtenyt Mikael Granlund tulee MM-kisoihin.

Leijonat on saanut pienen ajan sisään paljon maukkaita uutisia taalajäiltä: ensiksi mukaan ilmoittivat lähtevänsä Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen (lue uutinen täältä) ja viimeisin lisäys MM-kisamiehistöön on Mikael Granlund.

Granlundin edustama Minnesota Wild selvisi NHL:n runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin, mutta se jäi ensimmäisellä kierroksella Winnipeg Jetsin jalkoihin, kun kanadalaisseura porhalsi otteluparista jatkoon voitoin 4-1.

Granlund pelasi tällä kaudella NHL:ssä 77 runkosarjaottelua ja teki niissä upeat tehot 21+46=67. Hänen tahtiaan haittasi hieman vaisuhko alkukausi, sillä Granlund joutui aloittaa kauden loukkaantuneena.

Loppua kohden meno kuitenkin parani askel askeleelta ja lopulta hän jäi vain kahden pisteen päähän viime kaudella syntyneestä henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään, vaikka pelejä hän pelasi neljä kappaletta vähemmän.

Mielenkiintoinen kysymys Granlundin kohdalla on se, tehdäänkö hänestä Leijonissa sentteri vai laitahyökkääjä. NHL:ssä peli on sujunut huomattavasti paremmin sen jälkeen, kun hänet siirrettiin laituriksi, mutta Suomella on tällä hetkellä melkoinen sentteriongelma, joten on täysin mahdollista, että maajoukkueen paidassa 26-vuotias taituri siirretään takaisin keskelle.

Sen sijaan Valtteri Filppulaa ei MM-jäillä nähdä, ainakaan MTV Sportin tietojen mukaan. Filppulan sopimus päättyy kesällä ja lähteminen MM-kisoihin olisi näin ollen melkoinen riski jatkon kannalta. Mikko Rantasen (lue uutinen täältä) kisamatka puolestaan riippuu pitkälti siitä, mitä Colorado Avalanche haluaa – samoin kuin New Jersey Devilsiä edustavan Sami Vatasen (lue uutinen täältä).

Suosittelemme myös:
IS: Vehviläinen isänsä menetyksestä – ”Sieltä jostain pilven reunalta katselee ylpeänä”