Suomi-USA tiistain huippumatsi – kamppailu lohkovoitosta ratkeaa

Jääkiekon MM-kisat saavat uuden kodin!
Jääkiekon MM-kisat saavat uuden kodin!

Suomi-USA käydään tiistaina 15.5. klo 13.15 Suomen aikaa. Leijonat lähtee hakemaan jenkeistä tärkeää voittoa, jolla varmistuisi B-lohkon kärkisija.

AVAA LIVE STREAM!

Leijonat ja USA ottavat yhteen MM-kisojen alkulohkopelien päätöspäivänä tiistaina. Panoksena kamppailussa on lohkovoitto, jota Suomi lähtee hakemaan pettymystä aiheuttaneen, sunnuntaisen Saksa-tappion jälkeen.

Suomi otti kuokkaan sunnuntai-iltana Saksan maajoukkueelta ottelussa, joka venyi aina jatkoajalla saakka. Ennakkosuosikkina matsiin lähtenyt leijonalauma joutui pettymään jatkoilla, kun saksalaisten Markus Eisenschmid tykitti jenginsä voittoon Dominik Kahunin passista 3-2-osumalla.

Yhden pisteen Saksaa vastaan napannut Suomi nousi 13 pisteeseen B-lohkossa ja majailee nyt sarjataulukossa toisena ennen Tanskaa. Norjan sunnuntaina jäätävin 9-3-lukemin nujertanut Yhdysvallat on puolestaan lohkon kärjessä 16 pinnalla, joten tiistain loistokoitos Suomi-USA tulee olemaan todella jännittävä ja molemmille joukkueille tärkeä kohtaaminen.

Lohkovoitto tulee ratkeamaan siis seuraavalla tavalla; jos Suomi päihittää jenkit normaalilla peliajalla kolmen pisteen voitolla, on Leijonat B-lohkon ykkönen. Suomi ja USA ovat tässä vaiheessa molemmat 16 pojossa, mutta keskinäisen ottelun voitto kääntää edun suomalaisille. Jos USA kuitenkin nappaa edes yhden pisteen taistosta, menee lohkon piikkipaikka jenkkiläisten nimiin.

Yhdysvaltojen tähtisikermä on onnistunut kaatamaan kaikki vastuksensa tähän mennessä MM-turnauksessa. Tiimin ylivoimainen ykköspelaaja on ollut Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane, joka johtaa MM-karkeloiden pistepörssiä hirmupojoilla 5+10=15 ennen Suomen tehokaksikkoa Sebastian Ahoa & Teuvo Teräväistä. Aho ja Teräväinen ovat molemmat takoneet huikeat 14 pinnaa alkulohkon koitoksiin.

Erikoistilannepelaaminen tulee nousemaan varmasti todella suureen rooliin ennalta tasaiseksi odotetussa yhteenotossa. Jenkkien ylivoima on ollut koko kisojen tehokkainta; USA:n YV-prosentti on hyvin korkea 41,94, kun taas Leijonien vastaava lukema on jäänyt hieman pienemmäksi (29,63%).

Suomi on kuitenkin ollut yhdysvaltalaisia parempi alivoimalla. Leijonat on tappanut jäähyjä yli 90-prosenttisesti, joka oikeuttaa jengin AV-tilaston sijalle 2. USA:n vastaavan tilasto on puolestaan reilut 86 prosenttia.

Molemmat joukkueet saavat viettää maanantaina vapaapäivän hetkisen kisapuristuksen aikana, joten kovapanoksinen ottelu Suomi-USA tulee varmasti täyttämään kotikatsomoiden sekä paikalla olevan yleisön odotukset. Huippumielenkiintoinen matsi starttaa käyntiin Tanskassa siis tiistaina klo 13.15 Suomen aikaa.

Suomi-USA 15.5.2018 – katso ilmainen live stream!

Unibet on tarjonnut läpi kisojen – ja tulee myös tarjoamaan – ilmaisen live streamin jokaiselle asiakkaalleen. Tämä koskee myös Suomen otteluita, aivan kuten kaikkia muitakin MM-kisaotteluita. Voit tutustua asiaan tarkemmin TÄSTÄ LINKISTÄ!