MM 2018: Valko-Venäjältä raju ratkaisu – valmentaja sai kenkää kesken kisojen

Valko-Venäjän valmentaja sai kenkää kesken kisojen.
Valko-Venäjän valmentaja sai kenkää kesken kisojen. Kuva: Getty Images

Surullisen heikosti MM-turnauksensa aloittaneelta Valko-Venäjältä nähtiin kova ratkaisu, kun joukkueen valmentaja sai kenkää kesken kisojen.

Kun maan jääkiekkoliitto ajautuu äärimmäiseen ratkaisuun ja antaa kesken MM-kisojen potkut päävalmentajalleen, silloin asioiden on täytynyt mennä päin sitä itseään.

Valko-Venäjän kohdalla onkin käynyt juuri näin: joukkue on kohdannut toistaiseksi alkulohkossaan Venäjän, Ranskan ja Ruotsin, häviten kaikki kolme ottelua maalierolla 2-17.

Murskatappiot Venäjälle ja Ruotsille eivät soitelleet varsinaisesti vielä hälytyskelloja, vaikka Valko-Venäjä jäikin molemmissa otteluissa nollille, mutta 2-6-tappion kokeminen Ranskalle oli yksinkertaisesti liian nöyryyttävä kokemus.

Niinpä Valko-Venäjän jääkiekkoliitossa päädyttiin tekemään kenties se kaikkein kovin ratkaisu: päävalmentaja Dave Lewis irtisanottiin kesken kisojen, vaikka joukkueen seuraava ottelu on edessä jo tänään, kello 17:15, kun vastaan asettuu pirteästi kisansa aloittanut Sveitsi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lewisille, joka on voittanut aikanaan kolme Stanley Cupia Detroit Red Wingsin apuvalmentajana (1997, 1998, 2002), kävi niin sanotusti ”jukkarautakorvet”.

Kuten kaikki varmasti muistavat, myös Suomen Jääkiekkoliitto päätyi tähän harvinaisen rajuun ratkaisuun kesken vuoden 2017 nuorten MM-kisojen, kun tulokset olivat aivan liian laihoja ja myöskään joukkueen pelaajat eivät olleet tyytyväisiä valmentajansa alaisuudessa.

64-vuotias Lewis ehti toimia Valko-Venäjän päävalmentajana neljissä MM-kisoissa. Ensimmäisissä MM-kisoissaan, vuonna 2015, hän johdatti maan puolivälieriin, mutta sen jälkeen laskusuhdanne on ollut tasaisen voimakasta; Valko-Venäjä jäi muun muassa ulos Pyeongchangin olympialaisista.

Tanskan MM-kisojen viralliset sivut löydät täältä.

Suosittelemme myös:
Analyysi: Mistä nämä MM-kisojen tasoerot oikein johtuvat?