Video: MM-finaalista muodostui hirmuinen trilleri – Kanada voitti jatkoajalla

Kanada on uusi maailmanmestari. MM-finaalista Kanadan ja Suomen välillä muodostui hirmuinen trilleri, joka ratkesi vasta jatkoajalla.


Miksi betsata Coolbetilla?


Suomi aloitti maalinteon avauserässä. Ylivoiman päätteeksi Oliwer Kaski löysi Kanadan maalin edestä Mikael Ruohomaan, joka laukoi syöksyen kiekon sisään.

Toisessa erässä Kanada tuli rinnalle Maxime Comtois’n maalilla ja oli mennä myös edelle, mutta Suomen valmennusjohto haastoi Adam Henriquen maalin paitsiona. Haasto onnistui ja päätöserään siirryttiin tasalukemista 1–1.

Suomi tarrasi voiton syrjään kiinni, kun Petteri Lindbohm laukoi Leijonat johtoon 45.27. Kim Nousiainen ja Ruohomaa tekivät mainion esityön Lindbohmille, eikä Jere Sallisen loistavaa maskipelaamista pidä unohtaa.

Ruohomaalle sattui ikävä huolimattomuusvirhe erän jälkimmäisellä kympillä, ja Kanada pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Sitä ei ehtinyt kulua kuin 18 sekuntia, kunnes helähti. Henrique suti maalin edustalta kiekon sisään.

Enempää ei varsinaisella peliajalla nähty maaleja, joten maailmanmestaria lähdettiin hakemaan jatkoajalta, joka pelattiin poikkeuksellisesti kolmella kolmea vastaan.

Jatkoaikaa oli pelattu hieman reilu kuusi minuuttia, kun Kanadan Nick Paul ja Connor Brown karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Brown syötti kiekon Paulille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Kanada voitti MM-kultaa Nick Paulin jatkoaikamaalilla

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Video: USA nappasi pronssimitalit – Saksa sai tylyä kyytiä