MM jääkiekko 2018 – onko Suomesta mustaksi hevoseksi?

MM-kisoissa nähtiin kosinta kesken Tshekin ja Venäjän kamppailun.
MM-kisoissa nähtiin kosinta kesken Tshekin ja Venäjän kamppailun.

MM jääkiekko 2018 pärähtää tulille toukokuun alussa. Tällä hetkellä kysymys kuulukin, että onko Suomesta turnauksen mustaksi hevoseksi?

Suomalaisella jääkiekolla ei ole mennyt kansainvälisellä tasolla kovinkaan lujaa, mitä tulee Lauri Marjamäen aikakauteen. Marjamäki todisti Oulun Kärpissä olevansa erinomainen seurajoukkuevalmentaja, mutta maajoukkueessa menestys on jäänyt todella heikoksi.

On kuitenkin fakta, että Marjamäki on erinomainen valmentaja, mitä tulee taktiseen osaamiseen. Kaiken lisäksi Suomella on hyvät mahdollisuudet saada jalkeille erinomainen joukkue, joka pystyy parhaimmillaan haastamaan minkä tahansa maan, missä tahansa paikassa.

Jos näin käy, siis että Suomi saa jalkeille kovan ryhmän, on sillä tällä hetkellä pienoinen ylikerroin turnauksen voittamiseen. Tässä vaiheessa on myös syytä muistuttaa, että Jukka Jalonen oli kovan paineen alla, ennen kuin hän onnistui luotsaamaan Leijonat maailmanmestaruuteen keväällä 2011.

OSALLISTU MAHTAVAAN KISAAN:
KISA: Veikkaa Liiga-pelien tulokset ja voita PlayStation 4 -pelikonsoli!

Mutta se kerroin: Suomelle tarjotaan tällä hetkellä turnauksen voittamiseen kerrointa 9.00. Se on koko kisojen neljänneksi pienin kerroin, eikä Suomen edellä ole kuin Kanada (2.20), Ruotsi (4.25) sekä Venäjä (4.25). On totta, että myös kyseiset maat saattavat saada jalkeille kovan joukkueen, mutta samaa voitaneen sanoa Suomesta – ainakin nykyisten tietojen valossa.

Vielä tässä vaiheessa, kun kisoihin ei ole julkaistu vielä kovinkaan montaa NHL-vahvistusta, kannattaa Suomen kerroin napata talteen. Sillä jos esimerkiksi Antti RaantaJulius HonkaEsa LindellSebastian AhoTeuvo TeräväinenAleksander Barkov ja vaikkapa Artturi Lehkonen kertovat mielenkiinnostaan osallistua turnaukseen, tulee Suomen menestysmahdollisuudet nousemaan ja kerroin tippumaan.

PELAAMAAN TÄSTÄ!!!

KERTOIMIIN!

Suosittelemme myös:
Mikko Rantanen kauden paras suomalainen – kovin saldo 11 vuoteen