MM-kisat 2008: Ilja Kovaltshuk hiljentää Kanadan finaalissa

Ilja Kovaltshuk täyttää tänään 37 vuotta. Synttäreiden kunniaksi klassikkovideolla palataan vuoden 2008 MM-finaaliin, jossa Kovaltshuk nousi sankariksi.

Huipputaitava venäläiskonkari Ilja Kovaltshuk juhlii tänään keskiviikkona 37-vuotissyntymäpäiviään. Koronaviruspandemian vuoksi Kovaltshukin synttäripäivä kulunee kotioloissa, eikä nykyisen seuransa Washington Capitalsin pudotuspelitaistelujen keskellä.

Kovaltshuk on suomalaisille tuttu erityisesti kansainvälisistä kaukaloista, sillä hän on ollut niin kurittamassa kuin kuritettavana lukuisissa Venäjän ja Leijonien välisissä kamppailuissa vuosien varrella. Kovaltshuk on edustanut kotimaataan peräti kymmenissä MM-kisoissa ja viisissä olympialaisissa. Kirkkaimpia mitaleita palkintokaappiin on tarttunut MM-kisoista kahdesti ja olympialaisista kerran.

Kenties ikimuistoisimman maajoukkuepelinsä raamikas laituri pelasi vuoden 2008 MM-kisojen finaalissa. Venäjällä oli klassikoksi jääneessä ottelussa vastassa Kanada, joka toimi myös kisojen isäntämaana.

Kanada johti maalirikasta ottelua 4-3 vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Kovaltshuk toi komealla rannelaukauksella Venäjän tasoihin, jonka myötä ottelu eteni jatkoajalle.

Kovaltshuk jatkoi sankarillisia otteitaan jatkoajalla. Huippunimiä vilissyt finaaliottelu ratkesi, kun Kovaltshuk laukoi ylivoimalla pelanneelle Venäjälle mestaruuden tuoneen maalin ohi Kanadan maalia vartioineen Cam Wardin.

Ilja Kovaltshuk nousee MM-kisojen klassikkofinaalin sankariksi kahdella täysosumallaan

Kovaltshukin tasoitusmaali on katsottavissa ajasta 08:00 eteenpäin ja voittomaali sen jälkeen.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Stanley Cup -finaalit vuonna 1992: Jaromir Jagr harhauttelee unelmamaalin