Nyt se on varmaa: MM-kisoja ei pelata Valko-Venäjällä

Kevään MM-kisoja ei tulla pelaamaan Valko-Venäjällä. IIHF tiedotti asiasta maanantaina muun muassa Twitterissä ja verkkosivuillaan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti maanantaina alkuillasta odotetusta uutisesta, jossa kerrottiin, ettei kevään 2021 jääkiekon MM-kisoja tulla pelaamaan Valko-Venäjällä.

Alun perin kisat oli tarkoitus jakaa Valko-Venäjän ja Latvian kesken. Valko-Venäjän räikeiden ihmisoikeusrikkomusten ja väkivaltaisten levottomuuksien vuoksi monet tahot kuitenkin vaativat kisojen pois ottamista Valko-Venäjältä. Latvia ilmoitti jo syksyllä, ettei se aio suostua jakamaan kisaisännyyttä Valko-Venäjän kanssa.

”IIHF:n hallituksen mielestä MM-kisoja ei saa käyttää minkään puolen poliittisten tarkoitusperien ajamiseen. MM-kisojen pitäminen Minskissä ei olisi ollut soveliasta, kun maassa on isompia asioita ratkaistavana”, IIHF:n tiedotteessa kommentoi liiton puheenjohtaja Rene Fasel, joka on avoimesti puhunut Valko-Venäjän kisaisännyyden puolesta, mutta joutui taipumaan nyt nähtyyn päätökseen.

IIHF tiedotti odotetusta uutisesta Twitterissä

Mikäli tviitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Video: Jukurien Brandon Yipin debyytti oli pannukakku – suihkukomennusta seurasi viiden ottelun pelikielto