Aholla riittää töitä – MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys kaukana

MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys on vielä Aholta pitkän matkan päässä.
MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys on vielä Aholta pitkän matkan päässä.

MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys on vielä kaukana, vaikka Sebastian Aho onkin tehnyt turnauksen kahdessa ottelussa jo kymmenen pistettä.

Leijonien Sebastian Aho on ollut hurjassa iskussa, mitä tulee MM-kisojen kahteen ensimmäiseen otteluun. Nuorukainen on nimittäin tehnyt Etelä-Koreaa ja Latviaa vastaan tehot 4+6, mikä tekee yhteensä käsittämättömät 10 tehopistettä. Vaikka Suomi etenisi siis MM-finaaliin, on Aho pelannut turnauksen jo piste per peli -tahdilla.

Vaikka Suomen kaksi ensimmäistä vastustajaa eivät olekaan ollut sieltä vahvimmasta päästä, on kyseessä jotakin ainutlaatuista. Esimerkiksi Suomen MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys on 16 pistettä, joka on Petri Kontiolan käsialaa vuodelta 2013.

MUISTA MYÖS:
Unibetiltä ennenaikainen joululahja: Näet kaikki MM-pelit ilmaiseksi!

No entäpä sitten MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys? Siihen nimittäin jopa Aholla on vielä paljon matkaa. Kyseinen ennätys on Neuvostoliiton Vladimir Petrovin hallussa, joka iski vuoden 1973 MM-kisoissa tehot 18+16, joka teettää yhteensä 34 pistettä.

Toki, jos Aho pitää nykyisestä tahdistaan kiinni, tulee mies tekemään kisoissa 50 tehopistettä, mutta tämä on ainoastaan kaunis päiväuni. Joka tapauksessa Ahon saavutus on Suomen MM-historiassa jotakin ennennäkemätöntä.

Turnauksen pistepörssiin pääset tästä.

Suosittelemme myös:
IIHF hassuttelee Sebastian Ahon huippuotteilla – ”Jos sinulla ei ole Ahoa, sinulla ei ole toivoa”