MM-kisojen kovimmat laukojat listattiin – Teuvo Teräväinen kärkikahinoissa

MM-kisojen kovimmat laukojat listattiin - Teuvo Teräväinen kärkikahinoissa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on listannut viikko sitten päättyneiden MM-kisojen kovimmat laukojat. Suomen Teuvo Teräväinen on listalla neljäntenä.

IIHF:n laatimalla listalla, jossa mitattiin viime viikon sunnuntaina loppuneen Tanskan MM-turnauksen kovinta laukojaa, ylsi Leijonien hyökkääjä Teuvo Teräväinen huikeasti neljännelle sijalle TOP10:ssä.

Tulokset laskettiin perinteisellä ”kilometriä tunnissa” -mittauksella, ja Carolina Hurricanesin taituri ”Teukka” ampui kiekkoa MM-karkeloissa komeasti parhaimmillaan 159,5 km/h. Se on todella kova suoritus mieheltä, jota ei ole tunnettu hänen laukauksen kovuudestaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Selkeästi kovin laukaus lähti Kanadan Colton Paraykolta, jonka tykki puhui maailmanmestaruuskilpailuissa lähes 170 kilsaa tunnissa – 168,3 km/h. Kakkosena listauksessa on Saksan Mattias Plachta (163,2 km/h) ja kolmas paikka menee tanskalaiselle NHL-pelurille Jannik Hansenille (160,5 km/h).

Jo aikaisemmin kiekkoliitto IIHF julkaisi listauksensa kisojen nopeimmista luistelijoista, jossa Suomi oli edustettuna kahdella pelaajalla. Tuon listan pääset katsomaan TÄSTÄ.

IIHF:n TOP10-lista kovimmista laukojista kokonaisuudessaan:

Jos twiitti ei näkynyt, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Aki Linnanahde otti Kärpät-tatuoinnin takapuoleensa – ”V**uttaa niin ettei veri kierrä”