Tanskan kapteeni Morten Green pelaa viimeisiä kisojaan – takana 19 MM-kisat

Tanskan kapteeni Morten Green pelaa viimeisiä kisojaan - takana 19 MM-kisat | Laitataklaus.com

Tanskan jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Morten Green on todellinen kisakonkari. 36-vuotiaalla hyökkääjällä on meneillään peräti 19. MM-kisat Tanskan paidassa.

Greenin huima MM-kisaura sai alkunsa kaudella 1998-99 Tanskan pelatessa B-sarjassa. Kaudeksi 2002-03 Tanska nousi A-sarjaan ja luonnollisesti tanskalaisen konkarihyökkääjän MM-kisaputki sai jatkoa.

Ensimmäiset MM-kisansa Green pelasi siis jo 18-vuotiaana ja tänä keväänä tuo upea ura tulee päätökseensä. Seurajoukkueura sen sijaan jatkuu vielä. Ensi kaudella Green aloittaa kolmannen kautensa Rungsted Seier Capitalin joukkueessa, jossa hän pelasi myös juniorivuotensa.

Viime kaudella Tanskan pääsarjassa Greenin lavasta syntyi 41 ottelussa 40 tehopistettä. Urallaan hän on suurimmat ottelumäärät pelannut Ruotsin Allsvenskanissa, jossa 389 ottelussa on syntynyt 371 tehopistettä. Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Green on edustanut Leksandia ja MODO:ta kaikkiaan 205 ottelussa tehoin 17+36.

Upea MM-kisaura tulee siis tiensä päähän meneillään olevissa MM-kisoissa, joissa Green ei ole toistaiseksi saalistanut tehopisteitä. Kaikkiaan tanskalaishyökkääjä on pelannut 111 MM-kisaottelua, joissa hän on iskenyt 65 tehopistettä.

Greenin uran tilastot näet TÄSTÄ LINKISTÄ. (Eliteprospects)