MTV: Janne Pesonen lopettaa pitkän pelaajauransa

Kärpissä viime kaudella kiekkoillut Janne Pesonen lopettaa pelaajauransa. Pesoselle jäi uralta palkintokaappiin lukuisia mestaruuksia.

Bratislavan 2011 MM-kultajoukkueen yksi sankareista, Janne Pesonen, lopettaa pitkän ja menestyksekkään pelaajauransa. 38-vuotiaan Pesosen viimeiseksi kaudeksi jäi koronaviruspandemian vuoksi kesken jäänyt viime kausi Oulun Kärpissä.

Pesonen voitti urallaan lukuisia mestaruuksia. Kärppien paidassa hän juhli neljästi Suomen mestaruutta, jonka lisäksi hän on voittanut myös KHL:n mestaruuden kaudella 2009-2010 Ak Bars Kazanin riveissä. Mestaruuksista viimeisin tuli Ruotsin SHL:ssä, jossa hän nosteli kauden 2017-2018 päätteeksi pyttyä Växjö Lakersin paidassa.

Pesonen muodosti Bratislavan MM-kisoissa 2011 tehokkaan ketjun yhdessä Mikael Granlundin ja Jarkko Immosen kanssa. Ketju oli isossa osassa Suomen juhliessa kultaa kyseisissä kisoissa. Pesonen teki turnauksen yhdeksässä ottelussa tehopisteet 2+5=7.

”Lopettaminen oli monen asian summa. Viime vuosina on sen jo tiedostanut, ettei tätä hommaa voi ikuisesti tehdä. Loppukesällä alkoi tulla sellainen fiilis, että voisi olla aika käsillä”, Pesonen kertoi MTV Urheilun haastattelussa.

Janne Pesonen tekee maalin Mikael Granlundin nerokkaasta syötöstä MM-kisojen finaalissa 2011

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: HPK:lle tuttuja laina-apuja: Vesalainen hyökkäykseen, Larmi maalille