Suomi palasi mitalikantaan! Naisleijonat nappasi tililleen pronssisen mitalin

Suomen Naisleijonat nappasi itselleen olympiapronssin.
Suomen Naisleijonat nappasi itselleen olympiapronssin. Kuva: Getty Images

Suomen Naisleijonat on napannut Pyeongchangista tililleen pronssisen mitalin, jonka myötä se on palannut olympialaisissa mitalikantaan.

Suomen naiset on napannut tililleen pronssisen mitalin. Naisleijonat voitti pronssiottelussa Venäjän olympiaurheilijat, joka kaatui lukemin 3-2.

Naisleijonien maaleista vastasivat Petra NieminenSusanna Tapani (1+1) sekä Linda Välimäki. Venäjän olympiaurheilijoilta taasen osuivat Olga Sosina ja Lyudmila Belyakova.

Ottelun ensimmäinen nähtiin jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Nieminen sai kiekon nuottaan ylivoimalla. Ottelu oli ehtinyt vanheta tässä vaiheessa 2:23. Suomi osui välittömästi myös toisen erän alussa, kun Tapani vei Suomen kahden maalin karkumatkalle ajassa 20:10.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Venäläiset kavensivat ottelun lukemiin 2-1 vain parisen minuuttia Naisleijonen toisen osuman jälkeen. Suomi ei kuitenkaan päästänyt Venäjän olympiaurheilijoita tasoihin, sillä Välimäki vei Suomen jälleen kahden maalin johtoon ajassa 32:18.

Venäjän olympiaurheilijat ei kuitenkaa taipunut helpolla. Belyakova osui vielä ajassa 46:03, joten kamppailu oli päätössummeriin saakka todellinen trilleri.

Täten Suomi nappasi tililleen komeasti olympiapronssin, joka oli sen ensimmäinen mitali sitten Vancouverin vuoden 2010 olympialaisten.

Finaalissa toisensa kohtaavat taasen Kanada sekä Yhdysvallat. Jenkit on dominoinut lajin MM-kisoja viime vuosina, kun taasen Kanada on vienyt olympiakullan nimiinsä vuodesta 2002 lähtien.

Yhdysvaltojen ja Kanadan välistä finaalia voit seurata tulosmuodossa esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Marjamäki pyöräytti ketjuloton – Leijonat tällä kokoonpanolla Kanadaa vastaan