VIDEO: Naisleijonat vain suupala USA:lle – 1. erässä uskomaton tuomarifarssi!

Naisleijonat ei kyennyt haastamaan Yhdysvaltoja taistelussa paikasta olympiafinaalissa.
Naisleijonat ei kyennyt haastamaan Yhdysvaltoja taistelussa paikasta olympiafinaalissa. Kuva: Getty Images

Naisleijonat jäi sekä pelillisesti että tuloksellisesti täysin Yhdysvaltain jalkoihin Pyeongchangin olympialaisten välieräottelussa.

Suomen kannalta ottelun alku oli katastrofaalinen. Naisleijonat nimittäin enemmän tai vähemmän lahjoitti Yhdysvalloille avausmaalin aikaan 2:25.

Kokonaisuudessaan avauserä oli rikkonainen ja sen aikana molemmat joukkueet pääsivät hakemaan tulosta ylivoimalla, mutta alivoimaosastot veivät molemmin puolin voiton, eikä erikoistilannemaaleja nähty.

Sen sijaan tasaviisikoin nähtiin yksi lisäosuma, kun Suomi lahjoitti harhasyötöllään, ajassa 18:38, Yhdysvalloille toisen maalin.

Avauserässä nähtiin myös melkoinen tuomarifarssi, kun Yhdysvaltain kapteeni Megan Duggan taklasi Ronja Savolaista polvella (kuvassa). Tuomari seisoi aitiopaikalla, näki Savolaisen hetkelliseen loukkaantumiseen johtaneen tilanteen täysin, mutta ei antanut tilanteesta jäähyä.

Tilanteessa olisi ollut ainekset jopa suihkukomennukseen, mutta nallekarkit eivät menneet millään muotoa tässä kohtaa tasan, kun tilanteesta ei tuomittu edes kaksiminuuttista.

Pelirohkeus kateissa

Naisleijonat oli jo ottelun avauserässä pahasti vastustajaansa perässä, etenkin pelirohkeudessa. Hyökkäyspään tekeminen oli todella vaikean näköistä, kuten oli myös kiekollinen pelaaminen.

Kun siihen päälle Suomi ikään kuin lahjoitti maalit vastustajalleen, muuttui homma todella vaikeaksi. Avauserän laukaukset menivätkin ”jenkeille” 12-2.

Ja sama jatkui toisessa erässä. Omassa päässä ei ollut mitään valtaisaa hätää, mutta toisessa päässä ei tapahtunut yhtikäs mitään.

Lopulta Yhdysvaltain kiekollinen hallinta ja pelirohkeus johtivat hieman ottelun puolivälin jälkeen kahteen 37 sekunnin sisällä puhallettuun suomalaisjäähyyn ja Yhdysvallat iski jäähyjen aikana kiekon kahdesti Noora Rädyn selän taakse.

Kahden yhdysvaltalaismaalin jälkeen Suomi pääsi otteluun paremmin mukaan, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Toiselle erätauolle lähdettiin Yhdysvaltain 4-0-johtoasemassa, laukausten ollessa 40 minuutin jälkeen murhaavasti 29-9.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Yhdysvallat pääsi ottelun päätöserään ylivoimalla ja vain 45 sekunnin pelaamisen jälkeen kiekko oli jälleen Suomen maalissa.

Lopulta Yhdysvallat marssi tylyin numeroin 5-0 olympiafinaaliin ja Suomen on tyytyminen taisteluun pronssimitaleista. Ottelun laukaukset menivät niin ikään Yhdysvalloille 38-14.

Naisten toinen välieräottelu Kanadan ja Venäjän olympiaurheilijoiden välillä pelataan kello 14:10.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Kommentti: Hetkinen.. Voittiko Leijonat häviämällä?