Näkökulma: Vegasin suunnitelmat kokeneet täydellisen täyskäännöksen

Vegasin suunnitelmat ovat kokeneen täydellisen täyskäännöksen.
Vegasin suunnitelmat ovat kokeneen täydellisen täyskäännöksen. Kuva: Getty Images

Vegasin suunnitelmat uskottavaksi NHL-organisaatioksi ovat kokeneet suuren muutoksen. Tästä kertoo paljon se, että joukkue haali riveihinsä Max Paciorettyn.

Vegas Golden Knights oli vielä vuosi sitten monien papereissa pelkkä vitsi. Moni oli innoissaan uudesta NHL-joukkueesta ja odotti sen ensimmäisiä otteluita kuin kuuta nousevaa, mutta usea fani ja asiantuntija ei kuitenkaan jaksanut uskoa Vegasin minkäänlaiseen menestykseen.

Tätä ei uskottu edes seuran sisällä. Laajennusdraftissa se hankki riveihinsä pelaajia, joista tulisi siirtotakarajalla kauppatavaraa. Se haali samalla itselleen ykköskierroksen varausvuoroja, jotta se pääsisi rakentamaan tulevaisuuttaan rauhassa omien pelaajien kautta. Kaikki asiat, mitä Vegasissa tehtiin, tehtiin vain ja ainoastaan tulevaisuutta ajatellen.

Golden Knights aloitti pelinsä kuitenkin hyvin, mutta moni uskoi, että taika vielä haihtuu – epäilyksen tummat pilvet eivät väistyneet. Vegas kuitenkin jatkoi ja jatkoi erinomaisia otteitaan ja tässä vaiheessa ensimmäiset kriitikot alkoivat kääntelemään takkejaan. ”Entä jos…”, pyöri monella mielessä. Lopulta, kuten me kaikki tiedämme, tämä ”entä jos…” kävi toteen ja Golden Knights marssi kuin ihmeen lailla Stanley Cupin finaaleihin saakka.

Ennen tätä ihmettä koettiin kuitenkin toinen ihme; Vegas oli siirtotakarajalla ostajan roolissa – vastoin kaikki odotuksia – kun se hankki riveihinsä muun muassa Tomas Tatarin ja Ryan Reavesin.

Kesällä joukkue vastaavasti kiinnitti riveihinsä Paul Stastnyn ja teki jatkosopimukset Marc-Andre Fleuryn ja William Karlssonin kanssa. Keltanokka-myyjästä tulikin kertaheitolla ostaja ja pelaajien kannalta haluttu kohde.

Entä jos kupla puhkeaa?

Viime yönä Vegas kohahdutti NHL-kansaa hankkimalla riveihinsä Montreal Canadiensin supertähden, Max Paciorettyn. Miehestä se maksoi hinnan, jonka piti olla alunperin Vegasin ainoa valttikortti; tulevaisuutta. Canadiensiin nimittäin matkasi toissa kesän ykköskierroksen varaus, Nick Suzuki, toisen kierroksen varausvuoro sekä Tomas Tatar.

Liike oli molempien joukkueiden kannalta fiksu, sillä Canadiens sai riveihinsä valmiin NHL-pelaajan, loistavan prospektin sekä hyvän varausvuoron. Lisäksi osapuolten väliset neuvottelut uudesta jatkosta olivat totaalisen tukossa. Vegasiin matkasi Paciorettyn myötä NHL-tähti sekä kottikärryllinen uskottavuutta. Vegas on paikka, mihin pelaajat oikeasti haluavat.

Tässä vaiheessa on kuitenkin syytä muistaa, että Vegasilla on takanaan yksi kausi, joka oli kuin tuhkimotarina. Entäpä jos kyseessä olikin todellisuudessa pelkkä ihme, sanan varsinaisessa merkityksessä. Entä jos Vegas vaipuukin tulevalla kaudella lähemmäs sitä tasoa, mitä siltä odotettiin ennen tulevan kauden alkua? Tässä tapauksessa se olisi luopunut tulevaisuudestaan turhaan.

Rehellisyyden nimissä tämä on epätodennäköinen skenaario, sillä Vegasin joukkue on kesän myötä erinomaisessa kunnossa. Kuitenkin takaraivossa jyskyttää ajatus, että entä jos esimerkiksi Erik HaulanAlex TuchinWilliam Karlssonin ja vaikkapa Jonathan Marchessaultin kaudet olivat pelkkä kupla? Entä jos koko Vegasin kausi oli pelkkä kupla, joka vain odottaa puhkeamistaan?

Entä jos Vegasin kausi starttaa heikosti. Mitä silloin tapahtuu?

Suosittelemme myös:
NHL:ssä jättimäinen treidi! Max Pacioretty kaupattiin Vegasiin