Nashville kasaa kaikkien aikojen puolustusta – liittyykö Erik Karlsson petopaitaan?

Erik Karlssonia huhutaan suunta jos toiseen. Nyt
Erik Karlssonia huhutaan suunta jos toiseen. Nyt "kilpaan" on liittynyt myös Nashville Predators. Kuva: Getty Images

Huhujen mukaan Nashville Predators on ilmaissut mielenkiintonsa NHL:n megatähteä kohtaan. Kyseisen herran nimi on Erik Karlsson.

Ottawa Senatorsin supertähti Erik Karlsson on liitetty jatkuvasti siirtohuhujen kohteeksi. Miestä on viety aika ajoin sinne, aika ajoin tänne. Joka tapauksessa huhut käyvät kuumana, eikä NHL:n siirtotakarajaan ole enää pitkää aikaa. Trade Deadlinea vietetään tällä kaudella 26.2.

Viimeisin huhu on kantautunut The Athleticin kiekkotoimittaja Pierre LeBrunilta, joka kertoo Nashville Predatorsin ilmaisseen mielenkiintonsa Karlssonia kohtaan. LeBrunin mukaan osapuolet ovat käyneet asiasta keskusteluita.

Jos Predators haalisi ruotsalaistähden riveihinsä, olisi Nashvillellä kasassa NHL:n mahdollisesti kovin puolustus koskaan. Seuran riveissä pelaavat jo tällä hetkellä PK SubbanRoman JosiRyan Ellis sekä Mattias Ekholm.

Hinta liian suuri?

Nashvillessä on tehty jo vuosikausien ajan maltillista rakennustyötä, jonka hedelmät ovat juuri tällä hetkellä sadonkorjuussa. Predators pelasi viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa ja tällä hetkellä se majailee koko Läntisen konferenssin kakkosena, heti Vegas Golden Knightsin perässä.

Seuran GM:nä toimiva David Poile on tehnyt kerta toisensa jälkeen loistavia pelaajakauppoja ja sopimuksia, joiden myötä Predators on noussut NHL:n yhdeksi kärkiseuraksi.

Jos Predators jahtaa Karlssonia tosissaan, tulee tämän hinta olemaan korkealla. Tässä vaiheessa Poilen on harkittava toden teolla, tuleeko ruotsalaispuolustajan hintasuhde olemaan kohdillaan. Monen hyvän asian lisäksi, mitä Karlsson seuraan toisi, on tässä olemassa myös huonoja puolia.

Olkoonkin, että Karlsson on useiden mielestä maailman paras puolustaja, joutuisi Predators luopumaan valtavasta määrästä tulevaisuutta. Joidenkin arvioiden mukaan Senatorsin hintapyyntö pitäisi sisällään 6-7 ”palaa”, mukaan lukien ykköskierroksen varauksia sekä tulevaisuuden lupauksia.

Se olisi kenestä tahansa pelaajasta paljon. Nimittäin tulevaisuus nykypäivän palkkakatto-NHL:ssä on kallis käsite, jota seurat eivät halua hukata suin päin. Ei välttämättä edes Erik Karlssonin edessä.

Karlssonin uratilastoihin voit tutustua TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018