Kanadalaismedian hurja arvio – neljä suomalaista mukana tulokaskilvassa

Neljä suomalaista mukana tulokaskilvassa.
Neljä suomalaista mukana tulokaskilvassa. Kuva: Getty Images

Kanadalaissivusto Sportsnet arvioi, että jopa neljä suomalaista on mukana NHL:n vuoden parhaalle tulokkaalle jaettavassa Calder Trophy -kilvassa.

Suomalainen jääkiekkoilu on tehnyt viime vuosina hurjaa nousua erityisesti nuorten pelaajien osalta. Esimerkiksi Patrik Laine taistelee tällä hetkellä NHL:n parhaan maalintekijän tittelistä, kun taasen Sebastian Aho ja Aleksander Barkov, vain muutama esimerkki mainitakseni, ihastuttavat monipuolisuudellaan.

Ja lisää on tulossa. Nimittäin kanadalaismedia Sportsnet listasi sivuillaan nimiä, joilla on mahdollisuus voittaa tulevan kauden päätteeksi NHL:n parhaalle tulokkaalle jaettava Calder Trophy. Lista on luonnollisesti puhdasta spekulaatiota, mutta se kertoo äärimmäisen paljon siitä, kuinka suomalaisia pelaajia arvostetaan Pohjois-Amerikassa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Listalle ovat päässeet Eeli Tolvanen, Miro Heiskanen, Henrik Borgström sekä Kristian Vesalainen. Kaikki neljä ovat ykköskierroksen varauksia viime vuosilta, joten arviot eivät ole tuulesta temmattuja.

Muita nimiä listalla olivat Elias Pettersson, Rasmus Dahlin, Anthony Cirelli, Valentin Zykov, Andrei Svechnikov, Martin Necas, Casey Mittelstadt, Filip Chytil, Lias Andersson, Logan Brown, Colin White, Brady Tkachuk, Eeli Tolvanen, Andreas Johnsson sekä Filip Zadina.

NHL:ssä tulokkaaksi lasketaan se pelaaja, joka ei ole pelannut 25 NHL-ottelua missään vaiheessa uraansa. Lisäksi jos pelaaja on pelannut yhteensä kuusi ottelua kahden viimeisen kauden aikana, menettää hän täten tulokas-statuksensa. Tulokaspelaajan pitää olla alle 26-vuotias 15. syyskuuta 2018 mennessä.

Suosittelemme myös:
Ibrahimovic kertoi lopettaneensa lapsena jalkapallon – ”Haluan pelata jääkiekkoa”