Olympialaiset 2018: Komitea piti uhkauksestaan kiinni – neljä venäläiskiekkoilijaa ulos kisoista!

Lapsen repäiseminen kaukaloon kesken haastattelun on mahdollista vain Venäjällä.
Lapsen repäiseminen kaukaloon kesken haastattelun on mahdollista vain Venäjällä.

Neljä venäläispelaajaa on suljettu kokonaan ulos olympialaisista. Kaksi heistä pelaa ammatikseen KHL:n SKA:ssa ja kaksi muuta CSKA Moskovassa.

Venäläisurheilijat saavat osallistua Pyeongchangin talviolympialaisiin puolueettomina urheilijoina. Kansainvälinen olympiakomitea kertoi kuitenkin kyseisen päätöksen yhteydessä, että se tulee määrittämään myöhemmin ne urheilijat, jotka saavat osallistua talviolympialaisiin.

Alunperin olympiakomitea ilmoitti, että kisoihin saavat osallistua ne venäläisurheilijat, jotka ovat puhtaita.

Nyt päätöksiä on tehty, ja jopa neljä venäläiskiekkoilijaa on suljettu kokonaan ulos kisoista. Tieto pohjautuu venäläismedia Sports.ru:n artikkeliin. Jos Venäjä taittuu, voit ottaa kyseisen artikkelin lukuun tästä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kyseiset neljä pelaajaa ovat SKA:n puolustaja Anton Belov sekä seuran hyökkääjä Sergei Plotnikov. CSKA Moskovan riveissä pelaavat Valeri Nichushkin sekä Mikhail Naumenkov ovat myös ulkona kisoista.

Olympiakomitean päätös heikentää jo valmiiksi ”heikkotasoista” turnausta entisestään. Aiemmin on nimittäin selvinnyt, että NHL ei aio tuoda maailman parhaita kiekkoilijoita olympiakisoihin. Päätös aiheutti fanien ja pelaajien keskuudessa valtavaa närää.

Moni joukkue on jo julkaissut kokoonpanonsa 14.2. alkaviin kisoihin. Viimeisenä vuorossa on ollut Suomi, joka julkaisi joukkueensa eilen. Voit tutustua asiaan enemmän tästä.

Lisää olympialaisista löydät muun muassa TÄÄLTÄ.