NHL Draft 2020 tuore arvio: Anton Lundell aivan kärjen tuntumassa

Anton Lundell on listattu NHL Draftin sijalle neljä.
Anton Lundell on listattu NHL Draftin sijalle neljä.

Vaikka NHL Draft 2020 siintää vasta noin vuoden päässä, on siitä tehty jo ensimmäinen arvio. Anton Lundell on siinä aivan kärjen tuntumassa.

NHL Draft 2020 järjestetään kaukana tulevaisuudessa, ensi vuoden juhannuksena. Tästäkin huolimatta Hockeyprospects on iskenyt tulille jo ensimmäisen listansa ensimmäisellä kierroksella varattavista pelaajista.

Listaa ei kannata lukea liian tosissaan, sillä se tulee muuttumaan vielä kauden aikana radikaalisti. Kuitenkin se on samalla suuntaa antava listaus pelaajista, jotka ovat juuri tällä hetkellä sitä tasoa, että NHL-joukkueet voisivat käyttää arvokkaat ykköskierroksen varauksensa juuri heihin.

Suomalaisittain lista on kaksijakoinen. Sieltä löytyy nimittäin vain yksi kotimaan kiekkoilija, joskin Anton Lundell majailee upeasti sijalla neljä.

Suomalaisnuorukaisen edelle ovat kiilanneet ainoastaan Alexis LafreniereLucas Raymond sekä Quinton Byfield. Viiden kärjen täydentää Cole Perfetti.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Korkeasta sijoituksestaan huolimatta Lundell ei ole juuri tällä hetkellä Euroopan parhaiten rankattu pelaaja. Tämä kunnia menee ruotsalaiselle Lucas Raymondille, joka kiekkoili vielä viime kaudella pääasiassa Frölundan A-junioreissa. Tilille tuli myös 10 SHL-kamppailua, joissa Raymond iski kaksi maalia.

Lundell sen sijaan pelasi jo viime kaudella HIFK:n edustusjoukkueen riveissä 38 runkosarjaottelua, joissa hän teki yhdeksän maalia ja yhteensä 19 tehopistettä. Vuonna 2001 syntynyt huippulupaus on siis erinomaisissa lähtöasetelmissa tulevaan kauteen sekä ensi kesän varaustilaisuuteen.

NHL Draft 2020 – ensimmäinen arvio 31 parhaasta pelaajasta:

1. Alexis Lafreniere
2. Lucas Raymond
3. Quinton Byfield
4. Anton Lundell
5. Cole Perfetti
6. Alexander Holtz
7. Noel Gunler
8. Dylan Holloway
9. Marco Rossi
10. Yaroslav Askarov
11. Justin Sourdif
12. Seth Jarvis
13. Justin Barron
14. Connor Zary
15. Tim Stützle
16. Jamie Drysdale
17. Kaiden Guhle
18. Jacob Perreault
19. Braden Schneider
20. Jan Mysak
21. Vasili Ponomaryov
22. Hendrix Lapierre
23. Ty Smilanic
24. Will Cuylle
25. Jake Sanderson
26. Rodion Amirov
27. Tyler Kleven
28. Helge Grans
29. Jake Neighbours
30. Marat Khusnutdinov
31. Blake Biondi

Lähde: Hockeyprospects.com