Nyt on kovat piipussa! Nimettömänä pysyttelevä NHL-seuran GM – ”Toivottavasti kukaan ei auta Pittsburghia”

Pittsburgh Penguinsin kausi on ollut valtaisa pettymys ja siksi seurassa pohditaan vaihtomarkkinoille suuntaamista.
Pittsburgh Penguinsin kausi on ollut valtaisa pettymys ja siksi seurassa pohditaan vaihtomarkkinoille suuntaamista.

NHL:n käynnistyttyä uuden kauden osalta lokakuussa, kahdesti putkeen Stanley Cupia juhlinut Pittsburgh Penguins oli yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että pennsylvanialaisseura joutuu tosissaan taistelemaan pudotuspelipaikasta ja ainakin toistaiseksi se on pudotuspelipaikkojen ulkopuolella.

Samaan aikaan yleinen uskomus on se, että mikäli joukkue raivaa tiensä pudotuspeleihin, se nousee siinä vaiheessa välittömästi varteenotettavaksi mestarikandidaatiksi.

– En ole vielä valmis laskemaan heitä ulos mestaruustaistosta. Nähdäkseni heillä on hyvin yksinkertainen suunnitelma: hankkiudu takaisin pudotuspelipaikoille, TSN:n arvostettu toimittaja Darren Dreger näkee.

– Mikäli tämä joukkue selviytyy pudotuspeleihin, kaikki on auki. Heiltä löytyy joukkueestaan sellaista johtajuutta, että he kykenevät nousemaan vaadittavalle tasolle.

Vaan onko siitä nykyisellä rosterillaan selviytymään kevään tosipeleihin?

Viime viikot seuran yllä on pyörinyt monenlaisia huhuja. Näitä huhuja ovat villinneet seuran GM:nä toimivan Jim Rutherfordin puheet mahdollisesta isostakin vaihtokaupasta, mikäli joukkueen kurssi ei käänny, ja muun muassa Kris Letangin kaltaisen puolustajatähden nimi on keikkunut huhuissa (lue lisää TÄÄLTÄ).

Saattaa kuitenkin olla, ettei Penguins tulee saamaan apuja ulkopuolelta – ei ainakaan, mikäli nimettömänä pysyttelevä NHL-seuran GM saa tahtonsa läpi.

– Toivottavasti kukaan ei auta Pittsburghia – he ovat voittaneet kaksi Stanley Cupia putkeen, kyseinen GM totesi Sportsnetin toimittajana työskentelevälle Elliotte Friedmanille.

Todellisuus saattaa olla kuitenkin toinen; toisin sanoen vaihtokumppani saattaa hyvinkin löytyä, sillä mikäli jokin toinen joukkue kokee, että Penguinsin pelaajistosta löytyy jotain sellaista, josta on apua, asioita tuskin mietitään liian pitkälle.

NHL:n sarjataulukon löydät TÄÄLTÄ.

Muut NHL-uutisemme löydät TÄMÄN LINKIN takaa.